Ylang ylang-olien produceres ved at destillere blomsterne fra Cananga Odorata træet, der findes naturligt i Indonesien, Indien og Filippinerne

Ylang Ylang blomsten

Bedste Ylang Ylang olie 2024

Den bedste Ylang Ylang olie, vi testede, er denne 100% rene olie, der er ekstraheret fra blomsterne på det tropiske træ. Denne olie har en dejlig og sød duft, så den fungerer godt til aromaterapi. Takket være dens meget antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber er den også velegnet til pleje af hud og hår.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Aromaterapi

Olien bruges i vid udstrækning i aromaterapi, og man kan godt forstå hvorfor. Ylang Ylang har evnen til at øge følelsen af lykke og samtidig have en afslappende effekt. Duften af Ylang Ylang olie, ligesom cederolie, gør det lettere for os at frigive stress. Olien kan få kroppen til at slappe af rent fysisk, hvilket betyder, at det kan være en god behandling, hvis du f.eks. har nakkesmerter.

Du kan inhalerer de positive virkninger af olien ved hjælp af en aromalampe, eller ved at dryppe et par dråber af det i badekaret. Olien har en mild og beroligende virkning, som også er angstdæmpende, hvilket gør at den passer godt, når man skal slappe af om aftenen.

Til hår og hud

Ylang Ylang olie kan takket være dens antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber bruges til at få sundere hud og hår. For eksempel fjerner den de bakterier, der kan forårsage bumser, så det kan give dig en renere hudfarve i ansigtet. Ved at blande et par dråber af det med for eksempel en lidt større mængde kokosolie har du skabt en naturlig ansigtscreme. Du kan også dryppe et par dråber af det i din almindelige showergel for at få dens nærende egenskaber på huden, mens du er i bad.

Mange vidner om, at olien kan hjælpe med at gøre håret tykkere og give det bedre glans. Her kan du igen blande nogle dråber i kokosolien og derefter massere olien ind i hovedbunden og lade den virke et stykke tid, inden du skyller den af. Oliens antiinflammatoriske egenskaber holder hårsækkene sunde og kan producere stærkt og sundt hår.