Abrikoskerneolie er en let olie, der er udvundet fra kernerne fra abrikoser. Det antages, at olien er blevet udvindet siden oldtiden, og den nævnes tidligt i traditionel kinesisk medicin, hvor den blandt andet er blevet brugt til behandling af tumorer og mavesår.

Vores valg: Bedste produkt 2021

Den bedste abrikoskerneolie, vi har testet, er Crearome’s organiske koldpressede abrikoskerneolie. Dette er en olie af høj kvalitet, men som har en god pris, derfor modtager den vores anbefaling. Olien er semi-fedtet, men smøres let over huden. Efter et stykke tid bemærker du, hvordan det næsten smelter ved hudens varme og derefter optages. Det bemærkes især i områder, hvor huden er ekstra tør og sprukken, at olien hurtigt absorberes. Selv efter et par dages regelmæssig brug bemærkes det, at huden er blevet blødere og mere fugtet.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

abrikoskernerolie

Abrikoskerneolie til hud og ansigt

Abrikoskerneolie er især velegnet til mennesker med følsom hud, da det ikke irriterer huden, men snarere virker beroligende for følsom hud. Regelmæssig brug af olien på huden gør den smidig og blød. Ved at smøre dig selv efter et brusebad kan du beholde meget af fugtigheden i huden. Olien holder også huden fugtig i lang tid efter at have været smurt. Abrikoskerneolie er meget velegnet til brug som ingrediens i massageolie, da den let og hurtigt trænger dybt ned i huden. Abrikoskerneolie er en af ​​de mest egnede olier til brug i ansigtet. Olien nærer huden og reducerer forekomsten af ​​alderstegn, rynker, linjer og pletter i ansigtet. Det kan være en god ide at anvende lidt ekstra på den tynde, følsomme hud under øjnene. Abrikoskerneolie reducerer risikoen for mørke rander og hævelse under øjnene. Dets fugtgivende egenskaber gør huden smidig, og mindsker risikoen for linjer og rynker i dette område. Personer med bumser og akne skal dog være forsigtige, når de bruger abrikoskerneolie, da der er risiko for, at det kan tilstoppe porerne, da det meget nemt trænger ned i huden.

Abrikoskerneolie til håret

Olien indeholder mange næringsstoffer, der stimulerer hårvækst, inklusive E-vitamin. For eksempel kan du tilføje olie til håret mens du er i bad. Enten kan du massere olien i efter blødgøring af dit hår og derefter lade det virke et stykke tid, inden du skyller olie resterne ud ved hjælp af shampoo. Hvis du ikke forstyrres af det faktum, at håret er lidt fedtet, selv efter et bad, kan du blande lidt olie med shampoo eller endda med balsam. På denne måde skylles der ikke så meget af olie ud, og det kan arbejde i håret i en større mængde. Olien sætter sig som en beskyttende barriere omkring hårstrålerne og beskytter dem mod for eksempel skadelige forurenende stoffer i luften, mens de lukker og bevarer fugt i håret. Abrikoskerneolie modvirker også mange problemer, der kan opstå i håret og hovedbunden. F.eks. er olien god til at modvirke tør hovedbund, psoriasis, eksem og skæl. Det kan også beskytte hår og hovedbund mod solens skadelige UV-stråler. En anden olie, der er god til hår, er jojobaolie. Klik på linket for at læse mere!

Køb abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie kan købes i nogle apoteker og helsekostbutikker. Sørg for at vælge en koldpresset olie, da de indeholder flere næringsstoffer end en varmpresset variant. Vælg også altid et organisk alternativ. Som et alternativ til abrikoskerneolie kan vi anbefale mandelolie, da de har lignende egenskaber. Klik her for at læse mere om mandelolie.