Eukalyptus træ
Eukalyptus træ

Eukalyptusolie ekstraheres fra det australske Eukalyptus træ. Eukalyptusblade er grønne året rundt og giver meget næring til koalabjørnen, som er afhængig af disse for at overleve. Mens træet nærer Australiens dyreliv, kan det give medicinske fordele for os mennesker. Ved at trykke på eukalyptusbladerne kan du udtrække en olie, der har mange anvendelser. Eukalyptusolie er en æterisk olie, der er blevet brugt til medicinske formål af Aborigines i tusinder af år. Da englænderne koloniserede Australien, lærte de, at olien kunne bruges på sår for at fremskynde helingsprocessen og for at holde infektioner væk. Snart begyndte produktionen af olien i industriel skala.

Vores valg: Bedste eukalyptusolie 2024

Vores valg falder på denne 100% rene eukalyptusolie. Den har en dejlig duft af eukalyptus og er af god kvalitet. Den har gode egenskaber til hud, hår og velvære. Når du dufter denne olie får du en vidunderlig og forfriskende følelse.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Anvendelsesområder

Der er mange anvendelser til denne fantastiske, æteriske olie. Her er nogle af dem.

Helbrede sår

Eukalyptusolien har antimikrobielle og antiseptiske egenskaber, som gør det muligt at bruge det til at holde sår rene for bakterier. Ved at påføre lidt olie på såret giver det dig muligheden for at helbrede i fred. Olien fungerer på alle slags sår, alt fra skårede sår, brandsår, skrabesår, insektbid, med mere. Dog skal man undgå at få olien i åbne kødsår, da den er stærk.

Fjerne dårlig lugt

Olien er fremragende at bruge til at fjerne dårlig lugt. Tag lidt olie med varmt vand på en klud og gnid over det, du vil fjerne lugt fra. For eksempel fungerer olien godt på motionssko, eller for eksempel din hunds soveplads.

Rengøring

Da eukalyptusolie har antibakterielle egenskaber, plus den lugter godt og frisk, er den afmærket til brug ved rengøring. Ved at dryppe et par dråber ned i gulvspanden giver du hjemmet et friskt strejf af eukalyptus. Olien kan også bruges i alt fra vinduesrens, vaskemiddel og toilet.

Kurere forkølelse

Eukalyptusolien kan bruges til at rense kroppen for giftstoffer og skadelige mikroorganismer. Du kan drage fordel af oliens gode egenskaber ved at indånde dens dampe. Du kan bruge en aromalampe til at fordampe olien, men du kan også gøre det ved hjælp af en skål varmt vand. Fyld en kop eller en skål med varmt vand og drop et dusin dråber eukalyptusolie i det. Læg derefter et håndklæde over dit hoved, og læn dig over skålen, mens du indånder damperne i cirka ti minutter.

Eukalyptusolie til håret

Ved at blande et par dråber eukalyptusolie med en anden olie, såsom gulerodsolie, og massere det ind i hovedbunden og håret, kan du nære og fugte håret. Denne behandling giver smukkere og sundere hår på lang sigt. Eukalyptusolien forhindrer også kløende hovedbund og skæl. Olien bruges også som et naturligt middel mod hårtab.

Køb eukalyptusolie

Som altid med hensyn til æteriske olier anbefaler vi, at du køber 100% ren olie. Der er billigere versioner, der er blandet med kemikalier, som kan holde prisen nede, men det gavner ikke dig at købe disse. Æteriske olier findes lettest online, vælg en af de større butikker. Vælg gerne et organisk alternativ.