Havtornsfrugtolie ekstraheres fra de orange, bærlignende frugter, der vokser på havtorn buskene. Havtorn buske findes både i Europa og Asien og vokser normalt i bjerg- og kystområder. Olien er mørkerød eller orange i farven og har en rig duft. Havtornsfrugtolie (eller bare havtornolie, som det også kaldes), har været brugt til medicinske formål i tusinder af år. Olien er blandt andet blevet brugt som medicin til behandling af hoste, smerter, maveproblemer og for at øge blodcirkulationen. I dag er olien måske bedst kendt for sin evne til at kurere hudproblemer. For eksempel kan det være meget effektivt mod udslæt, solbrændt hud, mavesår, eksem, med mere.

Vores valg: bedste produkt 2024

Olien fra NaturligOlie er meget rig på vitamin E og A og omega 6-fedtsyrer. Det er koncentreret, hvilket betyder, at det holder længe, hvis du blander det med en vegetabilsk olie.

KLIK HER for at se tilbudet på naturligolie.dk

havtornolie

Havtornsfrugtolie til huden

Du kan påføre olien direkte på huden. Da havtornolien indeholder meget koncentreret indhold og ofte kommer i mindre flasker, kan man fortynde den med en anden billigere olie for at få den til at vare længere. For eksempel er det nok, at du kun kommer en dråbe i en større mængde, for eksempel hørfrøolie , før du påfører den på huden.

F.eks. Kan olien bruges til at helbrede udslæt og sår. Da det har et rigt vitamin E-indhold og nyttige omega-3-fedtsyrer, som giver huden den ernæring den har brug for, for at reparere og forny sig. Det kan også give beskyttelse mod solen og bruges til at reparere solskadet hud. Mange mennesker vidner om, at havtornolien også forhindrer bumser og akne, samt reparerer ar efter den type hudproblemer. Ved jævnligt at smøre dig selv med olien gøres huden mere elastisk og undgår derfor rynker og sprækker, der kan forekomme, hvis huden er for tør og anstrengt. Havtornolie er især velegnet til mennesker med tør og moden hud. For eksempel kan det gøre vidundere for den tynde skrøbelige hud omkring øjnene.

Havtornfrugtolie i kosten

Havtornfrugtolie er en naturlig kilde til omega 7 og gulerod. Ved at konsumere olien som et supplement til den daglige diæt (kun et par dråber er nok) kan du drage fordel af dens mange nyttige egenskaber. Olien er et populært supplement til kvinder i en moden alder, da den blandt andet modvirker tørre slimhinder.

Havtornolie er også kendt for at virke antiinflammatorisk i vores krop, og det menes endda at hjælpe med at bekæmpe kræft. Olien kæmper også frie radikaler i kroppen, som modvirker risikoen for infektioner. Antioxidanterne i olien forbedrer kroppens immunsystem og gør det mere modstandsdygtigt over for bakterier, vira og parasitter. Undersøgelser har også vist, at olien kan have positive effekter på kroppens insulinniveauer, da det kan hjælpe med at holde blodsukkerniveauet på normale niveauer. Dette betyder, at brug af havtornolie kan hjælpe mennesker med type 2 diabetes.

Køb havtornfrugtolie

Vælg altid en koldpresset variant af olien, da den bevarer flere af de originale næringsstoffer sammenlignet med en varmpresset variant. Vælg om muligt et organisk alternativ.