Macadamiaolie ekstraheres fra macadamia nødder, der er kendt for deres rige smag og høje næringsværdi. Macadamiaolie er rig på både enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer. Disse fedtsyrer er meget gode for hjertet og kan sænke kolesterolniveauer i blodet. Olien har masser af både omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Macadamiaolie er også meget populær at bruge som en hud- og hårplejeolie, da den er fuld af næringsstoffer og let absorberes i huden uden at fedte.

Bedst i test 2024

Den bedste macadamiaolie, vi har testet, er Crearome Macadamiaolie. Dette er en koldpresset organisk olie af god kvalitet, men til en meget god pris.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Macadamiaolie til hud og ansigt

Macadamiaolie indeholder relativt ukendte antioxidanter, der kan have en meget stor effekt, når de påføres vores hud. Disse antioxidanter findes naturligt i vores krop, men ved at behandle med olien på vores hud får den en eksponering, som den ellers ikke ville have modtaget. Disse antioxidanter kan reducere den oxidative stress på vores hud, som kort sagt hjælper med at forhindre forekomsten af ​​rynker, alderspletter og andre tegn på aldring, samt den fremskynder helingen af ​​beskadiget hud. Du kan bruge olien som en daglig fugtighedscreme i ansigtet. Massér blot et par dråber olie i ansigtet. Olien absorberes let, så ansigtet ikke ser klamt ud. Olien har heller ikke en tendens til at tilstoppe porerne, så for de fleste kan det være en god vane at smøre sig hver morgen eller aften. Men kan også bruge olien som fugtighedscreme til hele kroppen, når du for eksempel kommer ud af badet.

Den er også god at bruge omkring øjnene. Den fugter og holder rynker væk. Da olien absorberes så hurtigt, kan man også have makeup oven på. Olien kan også bruges som ansigtsrens. Massér lidt olie i ansigtet og skyl kun med vand eller brug den som makeupfjerner på en vatpind.

Macadamiaolie til håret

De antioxidanter i olien, der er gode for huden, er også gode for vores hår og hovedbund. Det virker nærende, stimulerende og fugtgivende i vores hovedbund. Hvis hovedbunden behandles regelmæssigt med olien, forbliver den sund, og hårsækkene kan producere stærkt og sundt hår. Fedtsyrerne får håret til at skinne, og de modvirker betændelse i hovedbunden, hvilket kan føre til hårtab.

Olien kan bruges som den er eller sammen med andre olier eller balsam. Hvis du bruger olien som den er, skal du bare massere et par dråber ind i hovedbunden. Brug gerne olien efter et brusebad, da olien lettere kan arbejde, hvis håret er lidt vådt. Derefter kan du tage en kam og kæmme olien ud i resten af håret. Tag derefter et håndklæde rundt om hovedet, så olien kan arbejde i håret og hovedbunden i mindst et kvarter, helst længere. Hvis du vil, kan du sove med indpakningen for at udsætte håret for fordelene i længere tid.

Macadamiaolie i maden

Ligesom med natlysolie er det ikke nok at behandle på overfladen for at få alle de gode egenskaber ved macadamiaolie, men du skal også spise den. Som nævnt tidligere er olien god for kolesterolværdien og hjertet. Olien kan også bruges til at øge energien, macadamianødder og olien derfra er nemlig fyldt med energi. Du skal dog være forsigtig med ikke at bruge for meget, da det høje energiindhold også kan få dig til at tage på i vægt, hvis du spiser større mængder.

Antioxidanterne i olien hjælper også med at styrke vores immunforsvar og holde sygdomme væk. Derudover kan de hjælpe med at skubbe giftstoffer ud af kroppen, så indtagelse af macadamiaolie kan have en rensende virkning på hele kroppen.

Køb Macadamiaolie

Et tip er at sikre, at du køber en koldpresset olie. Varmpresning er altid et dårligt alternativ, da mange af næringsstofferne går tabt under varmpresning. Se også efter et organisk alternativ.

Organic facts https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/macadamia-nut-oil.html (engelsk)