Arganolie er en unik olie fra det marokkanske argantræ og er meget potent som næringsstof og fugtighedscreme for hud og hår. Takket være det høje indhold af vitamin A, vitamin E, antioxidanter og omega 6-fedtsyrer, kan det anvendes på mange måder. Arganolie kan bruges til at undertrykke betændelse i huden, den er derfor velegnet til brug af mennesker med følsom eller beskadiget hud. Selv for mennesker uden større hud- eller hårproblemer er det en god ide at bruge olien dagligt. Alt for at holde huden ekstraordinært glat og fugtighedsbevist og håret skinnende og sundt.

Argantræet
Argantræet

Test af arganolie: Bedste produkter 2023

ProduktAnmeldelse
Loelle Arganolie 30 ml


Den bedste olie. Et ægte kvalitetsprodukt, den bedste arganolie, som vi testede, føles dyrt, når du rør ved det. Bedømmelse: ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Arganolie til ansigt og hud

Folk over hele verden har opdaget de vidunderlige virkninger af marokkansk olie på huden. Det kan naturligt løfte din hud og dit ansigt takket være dets fugtgivende og blødgørende egenskaber. Arganolie absorberes hurtigt i huden, hvilket ikke efterlader nogen olieagtig hinde. Husk, at meget små mængder olie er nok til at gøre en stor forskel. Da olien er meget nærende, er det nok kun at bruge det et par dråber ad gangen. Men gerne regelmæssigt. Gør det til en god vane at bruge det hver dag.

I vores tørre og barske nordiske klima kan det være klogt at øge mængden om vinteren. Vores hud skriger efter ekstra fugtighed, når kulden er her. Da olien er meget koncentreret på næringsstoffer, er den også meget mild for huden. Det er godt at bruge det i hele ansigtet, selv omkring øjnene. I sjældne tilfælde er der observeret overfølsomhed over for arganolien hos nøddeallergikere. Som allergiker kan du derfor forsøge at påføre lidt olie på håndleddet, for at være sikker på, at der ikke opstår irritation.

Akne

Der er mange hudprodukter, der kan forværre hudlidelser, som akne, ved at påføre olie og tilstoppe hudens porer i ansigtet. På den anden side har arganolie vist sig, at det har hjulpet mennesker, der lider af akne, med at reducere deres problemer, i mindre alvorlige tilfælde. Olien har evnen til at berolige irriteret hud og hjælpe helingsprocessen. Antioxidanterne stimulerer beskadigede hudceller til at hele og reducerer betændelse.

Eksem

Hvis du har eksem eller lignende hudsygdomme med symptomer som kløe og/eller skællende hud, er det bestemt værd at smøre dine problemområder med et par dråber marokkansk olie. Eller det ”flydende guld”, som det også bliver kaldt. E-vitamin og fedtsyrerne i olien fungerer som et middel mod irritation og tørhed og disse næringsstoffer hjælper kroppen med at reparere den beskadigede hud.

Strækmærker

Arganolie kan bruges til at forbedre hudens elasticitet og på den måde forhindre strækmærker. Ved regelmæssigt at massere et par dråber olie på maven, hofter, lår og andre mulige problemområder, kan du forebygge og forhindre problemer med strækmærker. Under graviditet eller hurtige vægtændringer kan dette være en særlig god idé.

Undgå tegn på aldring

At holde huden fugtig er en velkendt måde, hvorpå man kan forhindre den synlige aldring. Takket være dens overflod af antioxidanter er arganolie et godt alternativ til andre olier og cremer mod aldring. Hvis du blot masserer en lille mængde olie i ansigtet, får du en helt anden glød. Påfør lidt olie på ansigtet og nakken, før du går i seng, for at holde huden elastisk og rynkefri.

Arganolie kan også:

Helbrede sprukne læber og holde læberne bløde og fugtige

-Bruges til at få stærke og sunde negle. Kom blot en meget lille mængde på hver negl og gnid forsigtigt med fingeren over neglen og neglebåndet.

– Bruges til behandling af revnede hæle og tørre fødder. Hvis hælene virkelig er revnede og tørre, anbefales en lidt større mængde olie. Massér grundigt for at give huden mulighed for at absorbere olien korrekt. Et tip er at smøre fødderne før sengetid og tage et par sokker på, så olien virker hele natten.

– Lindre solbrændt hud. Smør dig selv med lidt arganolie, hvis du er blevet brændt i solen, dette hjælper med at berolige og helbrede huden. Arganolie kan også bruges inden solbadning for at holde huden sund og modtagelig for en at få fin og jævn farve. Huden har også brug for masser af fugtighed for at være sund, og solen kan tørre den ud. Arganolie kan dog ikke erstatte solcreme. Sørg for, at du også bruger en god solbeskyttelsesfaktor til at beskytte din hud!

Arganolie til hår og hovedbund

En af Argan olies mange anvendelser er som erstatning for hårbalsam. Olien er meget gunstig for hår og hovedbund. Håret har brug for vitamin E for at være sundt og i Arganolie er der masser. E-vitamin og dets antioxidanter nærer hårcellerne og får dem til at producere stærkt og sundt hår. Arganolie modvirker svampedannelse i huden, derfor har den også evnen til at modvirke skæl. Irriteret hovedbund er et almindeligt problem, der ofte skyldes forskellige interaktive faktorer. Ud over at bekæmpe skæl, er arganolien blødgørende og beroligende for hovedbunden

Ud over at olien stimulerer væksten af nyt sundt hår, kan det bruges til at reparere slidt hår. For eksempel kan arganolie hjælpe med at reparere hår, der er slidt pga. farvning eller andre ikke-blide behandlinger, samt til at blive brugt til behandling af filtrede spidser.

Anvendelse

Du kan bruge forskellige metoder til at anvende arganolie i dit hår. En måde er at bruge det sammen med shampoo. Ved at blande et par dråber med din shampoo, kan du give håret ekstra næring, mens du vasker det. Der er shampoo, der indeholder arganolie, så behøver du ikke at tænke på doseringen, men man får de positive effekter ”med i købet”.

Et andet, lidt mere kraftfuldt alternativ er at bruge arganolie som balsam efter vask af dit hår. På den måde forbliver flere af oliens næringsstoffer i håret efter du har skyllet det ud og det får en chance for at virke på længere sigt. Tag et par dråber i håndfladerne og spred dem ved at gnide dem mod hinanden. Træk derefter fingrene gennem håret et par gange, så olien fordeles jævnt over hele hårets længde. Sørg for, at du stadig kommer ned til hovedbunden med olien. Olien optages i håret og hvis den anvendes i tilstrækkelig mængde, behøver du ikke at skylle håret, men kan lade olien sidde i. Hvad der er den rigtige mængde afhænger af mængden af ​​hår, og hvor ”tørstig” håret er efter fugtighed. Til kort hår kan en meget lille dråbe være tilstrækkelig, mens langt og tørt hår muligvis har brug for mange dråber for at få den bedste effekt.

En tredje metode til påføring af arganolie i håret er at lave et omslag, dette er langt den mest kraftfulde måde at give hår masser af vitaminer og næringsstoffer på. Massér en masse olie ind i hovedbunden og langs hele hårets længde, helt ud i hårspidserne, og indpak håret i et håndklæde. Du er kan lade det sidde natten over og næste morgen kan du vaske overskydende olie af med din almindelige shampoo.

Et andet tip kan være at bruge lidt olie til hurtigt og nemt at fikse dit hår, før du forlader hjemmet. En lille mængde olie kan bruges ligesom hårmousse eller hårspray for at slippe af med strittende hår og give det en pænere glans.

Baggrund

Arganolie kommer fra kerner i små frugter, der vokser på argantræet. Det, der gør argantræet så unikt, er, at det vokser i et område, der er helt indesluttet i den sydvestlige del af Marokko. Området er i dag et beskyttet område af UNESCO takket være dets unikke kulturelle værdi. Frugterne, der har en hård ydre skal, indeholder 1-3 ”nødder” eller kerner omgivet af frugtkød. Det er disse nødder, man kan spise. Selv i dag knuses nødder manuelt i Marokko, da det simpelthen ikke kan fremstilles effektivt med maskiner. Dette er en meget tidskrævende og omhyggelig proces, hvor nødderne males og presses for den værdifulde olie.

I Marokko bruges olien også til madlavning. Forskellen er, at nødderne stegtes først og det er noget man undgår, hvis olien skal bruges til hud og hår. I Marokko har den fugtgivende funktion af arganolie længe været kendt, og den har traditionelt været brugt til behandling af sår og hudsygdomme. For eksempel er det blevet brugt til at lindre acne, kløe, tør hud og tørt hår.

Køb Arganolie

Arganolie kan købes både i sin rene form og i fortyndet form som ingrediens i andre skønhedsprodukter. Selvom arganolie er inkluderet i nogle af dine andre produkter, anbefaler vi naturligvis, at du også køber ren arganolie for at få størst mulig udbytte af alle dens gode egenskaber. Arganolien findes på forskellige apoteker, men kan købes i mere specialiserede butikker online. Vi anbefaler, at du køber en koldpresset olie, da den indeholder flere næringsstoffer end en varmpresset. En organisk olie foretrækkes også. Der er flere forskellige mærker at vælge imellem. Vi anbefaler den velkendte og prisvenlige Crearome, som er et af de førende mærker i Norden.