Oreganoolie er for nylig blevet fremhævet som en mirakelolie på grund af dens evne til at dræbe vira og bakterier. Ufortyndet vild oreganoolie er stærk og kan brænde i munden eller på huden ved direkte kontakt. Oreganoliens omdømme som en kur mod forskellige lidelser er i mange tilfælde velfortjent. Olien er dokumenteret antibakteriel, antiviral og dræber også svampe og parasitter. Dets egenskaber gør det derfor effektivt til behandling af sygdomme som forkølelse, urinvejsinfektioner, svampe, samt andre mindre infektioner. Nogle bruger oreganoolie som et naturligt alternativ til antibiotika.

Vi anbefaler, at du vælger en oreganoolie, der er udvundet fra vildtvoksende oregano. Den vilde oregano indeholder en større andel af de aktive stoffer end oreganoplanter, der dyrkes til at vokse så hurtigt som muligt.

Test af de bedste produkter 2024

ProduktAnmeldelse
PURE Vild Oreganoolie

<oregano olie

En meget kvalitativ koncentreret olie, der lugter vidunderligt af oregano. Olien er så stærk, at du skal blande den med en anden olie, når den bruges på huden. Til intern brug skal du først blande et par dråber af det i et glas vand, hvis du ikke vil brænde tungen.
Bedømmelse: ★★★★★
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Wild Oregano oil kapsler
Små kapsler med koncentreret oreganoolie, der er lette at sluge. Gør det nemt at få oreganoolie regelmæssigt. For eksempel kan man sluge en kapsel hver dag i forbindelse med et måltid.
Bedømmelse ★★★★★
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Bør du vælge kapsler eller flydende oregano olie?

Hvilket produkt der bedst afhænger af, hvad der er betegnet som det vigtigste anvendelsesområde for olien. Jeg bruger normalt en flydende oreganoolie selv, af den enkle grund, at jeg finder det lidt mere alsidigt. Nogle gange bruger jeg en dråbe olie til at krydre mad. Når der opstår et eksternt problem (f.eks. har jeg brugt olien til effektiv behandling af fodsvamp og neglesvamp) er det godt at have flydende olie til rådighed. Når jeg føler, at der er en forkølelse på vej, så drypper jeg blot et par dråber i et vandfyldt glas og drikker det fortyndet. Hvis du først og fremmest har til hensigt at bruge olien til intern brug, er det klart lettere at vælge kapsler. Kapslerne får dig til at føle den noget bitre smag. Hvis du vælger en olie af god kvalitet, betyder det ikke rigtigt, om det kommer i flydende form eller indkapslet.

Oregano afhjælper Candida svamp og urinvejsinfektioner

Oregano olie er en olie med antibakterielle og antivirale egenskaber, der også dræber svampe og parasitter. Flere og flere opdager den gode virkning af olien mod forskellige problemer og sygdomme. For eksempel kan oreganoolie være meget effektiv mod den grimme gærsvamp candida eller ved gentagne problemer med urinvejsinfektioner eller svampe og kløe i kønsområdet.

Candida

Candida er en gærsvamp, der findes naturligt i kroppen. Af forskellige grunde kan Candida begynde at vokse ukontrolleret og forplantes til unaturligt høje niveauer, også i vores tarmsystem. Stress, alkohol og dårlig kost kan være nogle af grundene til, at Candida spreder sig uønsket. Hvis du har spist antibiotika uden at tilføje probiotika, kan det også være udgangspunktet for, at Candida at begynder at vokse i tarmen. For at slippe af med Candida anbefales det, at du går på en diæt, hvor du udelukker sukker og lette kulhydrater i videst muligt omfang. Dette skyldes, at sukkeret og kulhydraterne nærer svampen gær og tillader dem at fortsætte med at formere sig. Husk, at mælk og frugt også indeholder sukker. I kombination med en ændret diæt kan du effektivt dræbe Candida ved hjælp af oreganoolie. Oreganoolien hæmmer svampens vækst. Ved at tilsætte lidt oreganoolie til kosten dagligt renser du effektivt overskydende Candida i maven og tarmen.

Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektion skyldes bakterier, der kommer ind i urinvejene og op til blæren. Urinvejsinfektion er et langt mere almindeligt problem hos kvinder end hos mænd på grund af de anatomiske forskelle. Oreganoolie dræber effektivt uønskede bakterier i kroppen såvel som dem, der forårsager urinvejsinfektion. Ved hurtigt at få oreganoolie, når du føler symptomerne på urinvejsinfektion, kan du fremskynde din bedring. Regelmæssig indtagelse af oregano olie siges også at reducere risikoen for infektion. Læs dog altid instruktionerne på emballagen vedrørende dosering. Oreganoolie er en stærk olie i sin koncentrerede form, og overforbrug af det anbefales ikke.

Svamp kan være en falsk urinvejsinfektion

En almindelig fejl er at forveksle svamp i kønsområdet med urinvejsinfektion. Det er let at forveksle disse problemer med hinanden, da symptomerne kan være meget ens. Kløe og udflåd i kønsområdet kan for eksempel forekomme både i en urinvejsinfektion, såvel som i svampeinfektion. Medicinsk set er behandlingerne mod urinvejsinfektion og svamp i kønsområdet helt forskellige. Men faktum er, at oreganoolie er et naturligt middel, der kan hjælpe med begge disse lidelser, fordi olien er både svampe- og bakteriedræbende.

Køb oreganoolie

Oreganoolie

Oreganoolie findes normalt hos velassorterede apoteker eller helsekostbutikker online. Vær forsigtig med at købe ukendte, billige mærker, da det kan være olier, der er for fortyndede. En måde at sikre dig, at du får en god olie, er at kontrollere andelen af carvacrol i olien. Carvacrol er den aktive ingrediens i oreganoolie og burde mindst være over 50% efter min mening. Nogle gange er olien for stærk til at bruge f.eks. direkte på huden, men så synes jeg det er bedre at fortynde det selv i stedet for at købe fortyndet olie. Sørg også for at vælge en organisk olie, hvis det er muligt.