Neem blad Neem olie er en olie, der er udvundet fra frøene fra det indiske Neem træ. Neem træet er et stort og hurtigtvoksende træ, som i mange tilfælde kan leve i op til 200 år. Olien er blevet brugt til medicinske formål i over 4000 år!

Test: Bedste køb 2024

HealthWell Neemolie
HealthWell Neem olie er en ren neem olie af høj kvalitet til en meget lav pris. Denne olie er koldpresset og organisk. Fyldt med omega 6 og omega 9. Denne olie er meget fedtet, så det kan være godt at blande den med en mindre træg olie. Hvis du ikke ønsker at blande selv, kan vi anbefale den olie, som er vist ovenfor. Bedømmelse: ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Neem olie til huden

Neem olie er rig på essentielle fedtsyrer, E-vitamin og calcium. Olieindholdet har meget gode egenskaber for den menneskelige hud. Fedtsyrerne og vitamin E i neemolien absorberes hurtigt af huden og hjælper med at forynge den dybt. Olien nærer hudcellerne og hjælper dem med at regenerere. Samtidig forbedrer olien hudens elasticitet, hvilket reducerer sandsynligheden for rynker og linjer. E-vitamin, der påføres huden på denne måde, hjælper med at forhindre oxidationsprocesser i huden, hvilket baner vejen for en frisk og sund hud. Ingredienserne i olien hjælper også med at reducere ar og anden hudskade ved at stimulere helingsprocessen.

Neem olie stimulerer også kollagenproduktion i huden. Kollagen modvirker aldring af huden. Neem-olie har også vist sig at være et naturligt middel mod eksem og anden kløe i huden. Olien har også antiinflammatoriske egenskaber, og den virker ved at bremse kroppens produktion af histaminer, hvilket gør huden mindre irriteret. Olien er også antibakteriel, hvilket kan reducere forekomsten af acne og bumser, da den dræber mange af de bakterier, der forårsager disse problemer.

Neem olie til håret

Neem olie har vist sig at give sundt hår og hovedbund ved regelmæssig brug. Massér olien ind i hovedbunden en gang om ugen, helst i forbindelse med et brusebad, så kan du vaske olien ud med almindelig shampoo bagefter. Hvis du vil have olien til at arbejde længere, kan du lave en hårkur og lade den arbejde natten over.

Neem olie er effektiv mod skæl. Gennem regelmæssig brug gendanner olien PH-værdien i hovedbunden, hvilket modvirker begyndelsen af skæl. Olien dræber også effektivt skælsvampe. Det kan også være et middel mod kløende hovedbund og psoriasis.

Neem olie kan også hjælpe dem, der har problemer med tyndt hår. Olien stimulerer hårvækst og styrker håret fra rødderne. En anden olie, der stimulerer hårvækst, er ricinusolie, læs mere om den her.

Neem olie mod svampe og insekter

Neem olie kan bruges på planter for at holde dem fri for skadedyr og svampeangreb. Ved at påføre olien på planternes blade, skabes en naturlig barriere, der holder disse problemer væk. Det kan variere, hvor godt planterne håndterer oliebehandlingen, nogle kan være mere følsomme over for olien end andre, hvilket du skal være lidt forsigtig med, hvis du er bekymret for dine planter.

Olien modvirker også svampedannelse på menneskets hud. Det kan bruges til behandling af ringorm, neglesvamp, fodsvamp og mere. Undersøgelser har vist, at olien er effektiv mod 14 forskellige typer svampe, der kan påvirke vores krop.

Olien bruges også til at holde lus, insekter og myg væk fra os mennesker. Hvis du blander noget rent neem olie med for eksempel kokosolie og kommer på huden, har det vist sig at være et meget effektivt middel, der holder myg væk. Olien bruges også til at holde væggelus væk og til at beskytte tøj mod møl.