Bergamotolie er en olie, der er kendt for sin evne til at helbrede ar, døde bakterier, helbrede hovedpine og muskelsmerter, for at nævne nogle få. Bergamot er en plante med en citruslignende frugt. Olien produceres ved koldpresning af skræl fra citrusfrugten.

I traditionel østlig medicin er olien blevet brugt blandt andet som medicin til at hjælpe fordøjelsessystemet og berolige maver.

Vores valg: Bedste olie i 2024

Den bedste bergamotolie i vores test kommer fra NaturligOlie. Dette er en 100% ren æterisk olie af højeste kvalitet. Den dufter vidunderligt og har meget gode egenskaber. Perfekt at anvende til, for eksempel, hudpleje eller at lindre forkølelsen.

KLIK HER for at se tilbudet på naturligolie.dk

bergamotolie

Anvendelsesområder for bergamotolie

Fjern ar og uregelmæssigheder i huden

Bergamotolie kan bruges til at udjævne eller fjerne ar eller anden skade på huden. Disse skader kan for eksempel være et resultat af sår, akne, infektioner eller generelle hudirritationer. Du kan let behandle den beskadigede hud ved at dryppe et par dråber olie på lidt bomuld og smøre det berørte område. Du kan også dryppe noget olie i badekaret for at give hele kroppen mulighed for at optage olieens egenskaber.

Smertelindring

Bergamotolie kan bruges til at lindre smerter og hovedpine. Olien reducerer følsomheden i nerverne, der registrerer smerter, hvilket gør den mindre intens. Det kan bruges til at lindre for eksempel træningssmerter og forstuvninger. Olien er også meget afslappende, så den kan også bruges til at lindre spændinger i kroppen. Massér et par dråber ind i huden på det sted, hvor du oplever smerter eller spændinger.

Mod depression

Medicin mod depression kan have mange bivirkninger. Æterisk olie kan være et naturligt supplement til disse eller bruges til at behandle mild depression. Olien indeholder stoffer, der reducerer depression og stimulerer vores krop. Virkningerne af at bruge bergamotolie er for mange en øget oplevelse af glæde, energi og øget blodcirkulation.

Stimulerer fordøjelsen

Bergamotolie stimulerer produktionen af fordøjelsesvæsker i maven, hvilket gør det lettere at nedbryde maden på en god måde. Det stimulerer også musklerne i maven til at trække sig sammen, hvilket også letter fordøjelsesprocessen. Der er også indikationer på, at olien kan være god til madforgiftning på grund af dens antibakterielle egenskaber.

Mod forkølelse

Olien letter åndedrætsproblemer ved at åbne luftvejene. Det kan derfor gøre livet lettere, når du er forkølet. Bergamotolie opløser og fjerner slim i luftvejene, hvilket betyder, at du kan reducere hoste og nys ved at behandle med olien. Olien dræber også bakterier og fjerner giftstoffer, der kan opbygges i kroppen, når du er syg. Se også Eucalyptusolie.

Køb Bergamotolie

Sørg for at købe en 100% ren olie. Der er blandede olier på markedet med lav kvalitet, der muligvis slet ikke giver den tilsigtede effekt. De billige eksemplarer kan have en lav pris, men du får næsten altid det, du betaler for. Den essentielle olie kan være vanskelig at finde i handelen, men er tilgængelig i velassorterede helsekostbutikker online. Se gerne efter et organisk alternativ.