De fleste mennesker genkender sandsynligvis citrongræs fra madlavning, men hvad en del ikke ved er, at der kan udvindes olie fra denne plante. Citrongræsolie kan bruges i mange sammenhænge til at helbrede sygdomme og give os bedre helbred og velvære.

Vores valg: Bedste produkt 2024

Den bedste olie, vi testede, er denne 100% rene essentielle citrongræsolie. Olien er ekstremt koncentreret og derfor meget tør. Den lugter forbløffende godt og har gode egenskaber for hud og hår, såvel som for trivsel og sundhed.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Citrongræsolie til hud og hår

En af hovedegenskaberne ved citrongræsolien er dens evne til at helbrede beskadiget hud og holde den ren fra skadelige elementer som bakterier og svampe. Ved at tilføje en eller nogle få dråber af olien til dine almindelige hudplejeprodukter, såsom din shampoo og shower gel, giver du dit hår og din hud en anstændig dosis af den naturlige olie. Da olien er antiseptisk, er den velegnet til brug ved vask. Olien fjerner og dræber alle bakterier, mens den giver din hud en dejlig glød. Ved at sterilisere hudens porer reducerer det risikoen for, at acne finder sted. En bonus ved at have olie på huden er, at det lindrer alt fra træningssmerter til andre muskelsmerter såvel som hovedpine.

Citrongræsolie kan modvirke hårtab og give næring til dit hår. På samme tid forhindrer det at man får ​​skæl. Massér et par dråber af olien i din hovedbund og lad den derefter virke i et minut. Skyl derefter olien ud. Denne enkle behandling er nok til, at dit hår kan drage fordel af oliens gode egenskaber. Gentag behandlingen lidt nu og da. Læs også om natlysolie, der har gode egenskaber for håret.

Stress og søvn

Duften af citrongræsolie er et velkendt trick til at berolige og afstresse vores sind. Det fungerer også i søvndyssende på vores krop, og derfor er det er et fremragende, naturligt middel mod søvnproblemer. Ved blot at lugte til olien, enten direkte eller via et et dampbad, kan du reducere angst, irritation og stress. Vi anbefaler også at blande lidt citrongræsolie i massageolien, eller i din showergel.

Køb citrongræsolie

Når du køber æterisk olie, skal du altid sørge for at købe en 100% ren olie. Der er billigere olier på markedet, der er blandet, men du drager ikke fordel af at købe dem, selvom de har en lavere pris. Æteriske olier findes lettest online hos enhver større helse- eller skønhedsbutik. Vælg gerne et organisk alternativ.