hårolie

Ved at vælge den rigtige hårolie kan vi gøre vores hår meget sundere og fyldigere. Mange naturlige olier indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at vores hår er sundt. Det kan dog være godt at tænke lidt ekstra på den type olie, der er bedst til dit hår. Vi vil guide dig til det bedste valg for dig.

Bedst i test, bedste hårolier 2024

ProduktAnmeldelse
HealthWell Avokadoolie

Populariteten af avokadoolie, som hårolie, er steget markant i de senere år, og der er gode grunde til dette. Avokado er fuld af fordele for vores krop, og ved at tilføje dens olie til vores hård, kan vi få det til at se bedre og sundere ud end nogensinde før. Olien kan reparere slidt og beskadiget hår i dybden og også holde det fri for skæl. Hvis du ikke allerede har testet avokadoolie så anbefaler vi det.
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Loelle Arganolie


Arganolie, eller det flydende guld, som det velfortjent kaldes, er en olie, der nærer håret takket være det høje indhold af vitamin A, vitamin E, antioxidanter og omega 6-fedtsyrer. Olien er især velegnet til dig med fedtet hår.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Loelle Jojobaolie


Jojobaolie er et særligt godt valg til tyndt hår. Det giver mere volumen til håret, mens det ved regelmæssig brug stimulerer væksten af mere hår. Olien er også god til dem, der har følsom hud og hovedbund. Da jojobaolie ligner meget talg, som huden selv producerer. Den er meget skånsom mod huden, og risikoen for, at den irriterer din hovedbund, er meget lille.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
HealthWell Mandelolie
Mandelolie er en meget mild og nyttig olie, der er meget velegnet, hvis du har tørt hår. Det fugter og nærer håret i dybden. Olien giver håret en dejlig glød, og regelmæssig brug kan i høj grad reducere forekomsten af spaltede spidser.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Naturlig Olie Ricinusolie


Ricinusolie er en velkendt og gennemtestet olie til længere og fyldigere hår. Mange mennesker betragter det som den bedste olie til deres hår. Ricinusolie er specielt god til dig med hår, der har en lidt grovere størrelse hårstrå. Det skyldes, at olien er ret olieagtig og tyk og fugter håret på en meget god måde. Men hvis du har tyndt hår, risikerer det at afveje håret på en måde, der får håret til at miste dets volumen.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Valg af den rigtige hårolie

Så længe du vælger en ren og naturlig hårolie fra planteriget, kan det ikke rigtig være forkert. Naturlige olier er altid gode til dit hår, og de er næsten altid bedre end hårplejeprodukter, der indeholder kunstige stoffer og kemikalier. Dog er nogle olier bedre egnet til visse hårtyper.

Fedtet hår

Fedtet hår er egentlig et problem, der stammer fra fedtet hovedbund. Det er generelt fra hårrødderne og udad, at håret er mest fedtet. I modsætning til hvad du måske tror, kan man ved at tilføje hårolie til håret og hovedbunden gøre så håret føles mindre fedtet på sigt. Ved at tilføje olie kan du berolige hovedbundens egen produktion af talg. Talg i hovedbunden er det, der gør håret fedtet. Hvis du har fedtet hår, skal du vælge en hårolie, der ikke er for fedtet, da du tydeligvis ikke ønsker at tynge håret ned. Arganolie er et fremragende produkt til dig med problemer med fedtet hår. Læs mere om arganolie her.

Tørt hår

Olie er godt til tørt hår. Du er velkommen til at behandle regelmæssigt og ofte. Gør det til en vane at massere et par dråber i din hovedbund, når du er i bad. Det er derefter muligt at fordele olie-resterne i resten af håret, ved hjælp af fingrene. Hvor meget olie du har brug for, og hvor intenst du skal skylle olien ud, afhænger naturligvis af dine individuelle forudsætninger og af, hvordan du vil have dit hår til at se ud bagefter. Du skal være forsigtig med, at dit hår ikke kommer til at se fedtet ud. Et alternativ er at lave en hårkur, hvor olien får tid til at absorbere sig i dybden. Efter hårkuren kan du derefter vaske alt olie ud med en mild shampoo. Mandelolie er en fremragende olie til at give fugt til tørt hår. Læs mere om mandelolie her.

Krøllet hår

Krøllet hår er ofte tørt af natur, og derfor skal du tilføje ekstra fugtighed for at det skal føles sundt. Derfor er det godt at anvende lidt hårolie, når du vasker dit hår. Det er også godt for håret at det regelmæssigt får en hårkur med olie. Avocadoolie er en halvfed olie, der tilføjer meget fugtighed til håret, mens det er relativt let at tilføje i krøllet hår. Alt for fedtet olie kan være vanskeligt at fordele i denne hårtype. Læs mere avocadoolie her.

Normalt hår

Hvis du har en normal hårtype uden særlige behov, kan du faktisk vælge enhver naturlig vegetabilsk hårolie. De fleste olier, der kommer fra planteriget, har lignende egenskaber og indhold, selvom der tydeligvis er variationer og forskelle i tekstur. De fleste olier er rige på vitaminer, der nærer vores hår og alle hjælper med at fugte vores hår og hovedbund. Det er fordelagtigt at teste forskellige olier for at finde ud af, hvilken der passer bedst. En god og meget overkommelig mulighed for dig med normalt hår er den klassiske kokosolie. Læs mere om kokosolie her.

Tykt hår

Med tykt hår menes hår, hvor selve håret er af en grovere type. Alle olier på denne side hjælper håret som helhed med at blive tykkere og fyldigere, da det stimulerer hårvæksten og samtidig nærer eksisterende hår, hvilket betyder, at håret i mindre grad går i stykker. Hvis du har tykke hår, har du brug for en stærkere olie, der fugter og glatter håret. En olie, der kan klare dette, er ricinusolie. Læs mere om ricinusolie her.

Tyndt hår

Hvis man har tyndt hår, skal man for enhver pris undgå at bruge en tyk olie i håret, da man gerne vil vise sig fra sin bedste side. Tykke olier tynger dit hår ned, og for dig der har tyndt hår vil det se ud som om, at du har endnu mindre volumen i dit hår. Vi anbefaler derfor jojobaolie til tyndt hår! Læs mere om jojobaolie her.

Det skal man tænke over, når man køber hårolie

Vi anbefaler at købe en naturlig og ren olie. Der er mange hårolier på markedet, der indeholder en blanding af forskellige olier og ofte unaturlige kemikalier. Kemikalierne er ofte rent fyld for at holde prisen på olien nede, men du får ikke gavn af at købe disse fortyndede produkter. Olierne blandet med kemikalier indeholder mindre af de gavnlige næringsstoffer sammenlignet med ufortyndede olier. I mange tilfælde kan tilføjede kemikalier endda være skadelige for dit hår og hovedbund, hvilket modvirker formålet med at bruge dem oprindeligt. Der er dog åbenlyst undtagelser med blandinger, der kun består af rene olier. Det er altid en god ide at læse indholdsfortegnelsen omhyggeligt! Nogle olieblandinger indeholder æteriske olier, som kan anbefales.

Æteriske olier kan få olieblandingerne til at dufte godt, og de kan også tilføje ekstra næring og andre gode egenskaber til håret. Men hvis du vil have æterisk olie i din hårolie, synes vi det er bedst at købe dette separat og dryppe i dit hårolie. På denne måde ved du, hvad du får, og du kan selv vælge en æterisk olie af kvalitet. Silikoner er inkluderet i mange olieblandinger og der er delte meninger om silikonens effekter og påvirkninger på kroppen, men nogle undersøgelser viser, at der er farer ved at bruge silikone i håret og på huden. Vi anbefaler derfor at man undgår silikoner og investerer i naturlige vegetabilske olier i stedet.

Olier er fedtede og klæbrige, ofte med ganske små mængder i håret, så sørg for ikke at bruge for meget. Tag snarere lidt mindre, men gentag behandlingerne over lang tid. Brug en blid og naturlig shampoo til at vaske olien ud af dit hår. Shampoo med mange kemikalier kan ødelægge og udtørre dit hår.