Frø fra ricinusplanten

Ricinusolie er naturligt antibakterielt og har et højt indhold af vitamin E, proteiner, mineraler og gavnlige fedtsyrer. Den har længe været brugt som et produkt til sundhed og skønhed.

Vores valg: Bedste ricinusolie 2024

Den bedste ricinusolie, vi har testet, kommer fra NaturligOlie. Denne olie har en lidt højere pris end nogle af sine konkurrenter, men efter vores mening er den værd at betale lidt ekstra for. Dette er en olie af højeste kvalitet, fuld af vitaminer, proteiner, sunde fedtsyrer og mere. Da den er meget tyk, anbefaler vi at du blander den med en anden lidt billigere vegetabilsk olie til brug i håret eller på huden.

KLIK HER for at se tilbudet på naturligolie.dk

ricinusolie

Ricinusolie til håret

Der er flere grunde til, at ricinusolie kan bruges til at få mere og stærkere hår. Dels forhindrer det svampe og infektioner i hovedbunden og lidelser, der kan hæmme din hårvækst og forårsage hårtab. Ved regelmæssig brug af ricinusolie reducerer du drastisk risikoen for at støde på denne type problemer. Delvis kan ricinusolie stimulere blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket kan hjælpe med at fremskynde hårproduktionen. Ricinusolie kan også hjælpe med at afbalancere pH i hovedbunden og mætte hovedbundens naturlige oliebehov. Hvis hovedbunden ikke selv kan producere nok olie, eller hvis den er blevet dehydreret af eksterne faktorer som vejret eller for meget vask med dehydrerende shampoo, er ricinusolie en fremragende erstatning.

Antioxidanterne i ricinusolien styrker også keratinet i håret, hvilket gør det længere, sundere og mindre slidt. Keratin er et hormonstof, der findes naturligt i kroppen og danner grundlaget for hår og negle osv. Alt det ovenstående gør ricinusolie til et rigtig mirakelmiddel for håret. Mange, der har brugt olie, vidner om, at deres hår voksede markant hurtigere og blev tykkere end før de brugte olien.

Påføring af ricinusolie i håret:

1. Ricinusolie er ret tyk i tekstur, så for at lette brugen kan du blande den med noget mindre tyk olie. For eksempel kan du blande en halv ricinusolie med en halv jojoba– eller sesamolie.

2. Du kan enten bruge en kam eller dine egne fingre til at påføre olien i hovedbunden. Massér olien ved hjælp af cirkulære bevægelser, dette spreder olien og stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket fremskynder hårproduktionen.

3. Brug kammen eller fingrene til at kæmme olie ud i resten af ​​håret. Følg hele hårets længde helt ud i toppe og gentag, indtil alt håret har fået tilladelse til at absorbere olien.

4. For at olien skal have en chance for virkelig at blive optaget af håret, skal den arbejde i et antal timer. Tag en badehætte på eller indpak håret i en plastikpose eller et håndklæde omkring dit hår. Det bedste er at lade olien arbejde på denne måde natten over.

5. Når behandlingen er afsluttet, skal du sandsynligvis vaske dit hår med shampoo og balsam for at fjerne de overskydende olierester.

Ricinusolie til øjenbrynene

Ricinusolie kan have samme virkning på øjenbrynene, som det kan for håret på hovedet. Øjenbryn, der er plukket alt for meget, kan være vanskelige om at komme sig, selvom du giver dem tid. Ricinusolie kan være det, der er nødvendigt for at starte produktionen af hår i øjenbrynets hårsække igen. Smør øjenbrynene hver nat for at få fyldigere og tættere øjenbrynshår. Efter et par måneder bemærker de fleste konkrete resultater. Vitaminerne og fedtsyrerne i olien giver næring og stimulering for at øge den nye hårproduktion. Olien sætter sig også som et beskyttende lag over dem, der allerede findes, og forhindrer dem i at falde for tidligt af. Naturligvis kan du også behandle øjenvipperne med ricinusolie. Olien påføres let ved hjælp af en gammel mascara-børste. Træk børsten fra roden af øjenbrynet langs hele længden for at fordele olien, hvor det er nødvendigt.

Ricinusolie til skæg

Skæg kan også drage fordel af de stimulerende og nærende egenskaber ved ricinusolien. Ligesom med håret, er det en god ide at massere et par dråber olie i skægget, inden du går i seng. Den natlige behandling anbefales, fordi det er vanskeligt at have en stor mængde olie i skægget i løbet af dagen uden at det ser pænt ud. Skægget har simpelthen brug for tid til fuldt ud at absorbere olien, hvis det skal give den størst mulige effekt.

Du kan også have en lidt mindre mængde olie i skægget i løbet af dagen for at få en positiv effekt, hvor håret får mere volumen og glans, uden at det ser fedtet ud. Mange bruger også lidt ricinusolie for at få skægget til at se et par toner mørkere ud, end det kan gøre, når det er helt ubehandlet.

Ricinusolie til hud og ansigt

Ligesom ricinusolie kan gøre vidundere for håret, kan det også have store effekter, når det bruges på huden, dels kan olien give en bedre og lysere hud generelt, og delvis kan den bruges som en effektiv behandling af forskellige hudrelaterede problemer.

Ansigtsvask

Ricinusolie kan bruges til at vaske ansigtet for at fjerne døde hudceller, talg og andet affald, der kan tilstoppe hudens porer og forårsage bumser og akne. Da ricinusolien er tyk, bliver du nødt til at blande den med en mere flydende flydende olie såsom jojobaolie eller mandelolie for nemmere at kunne fordele det på huden. Massér forsigtigt olieblandingen ind i ansigtet, men omhyggeligt. Efter massagen kan du lægge et håndklæde med lunkent vand over dit ansigt. Drej først håndklædet, så det ikke drypper. Vandet må selvfølgelig ikke være så varmt, at du brænder dig. Læg håndklædet over dit ansigt, indtil det er kølet af og gentag nogle gange. Dette hjælper med at opløse og transportere propper og snavs væk fra porerne.

Strækmærker og graviditet

Hvis du er gravid, er det en fremragende idé at regelmæssigt smøre maven med ricinusolie for at gøre huden mere elastisk og fugtet, hvilket reducerer forekomsten af strækmærker. Et tip er at smøre et ordentligt lag på og lægge et håndklæde eller plastik rundt om, så olien får en chance for virkelig at blive optaget i huden. Det anbefales dog ikke at spise ricinusolie, når man er gravid.

Akne og bumser

Ricinusolie har også vist sig at give resultater i behandlingen af akne og bumser. Vask først dit ansigt med varmt vand, og massér derefter forsigtigt olien med cirkulære bevægelser. Efterlad olien på dit ansigt natten over og vask igen næste morgen. Over tid vil du bemærke en stor forbedring, huden bliver renere og forekomsten af bumser og akne reduceres markant.

Rynker og linjer i ansigtet

Fedtsyrerne i ricinusolien kan let trænge ind i hudlagene i ansigtet og stimulere produktionen af elastin og kollagen, hvilket hjælper med at reparere huden og holder tegn på aldring som rynker og linjer væk. Du kan også bruge det til at fjerne mørke cirkler under øjnene. Gør det til en vane at massere lidt olie i dit ansigt, før du går i seng, når du har vasket dit ansigt. Brug kun 2-3 dråber ad gangen, mere end det giver ikke bedre effekt, da huden i stedet kan reagere negativt, når du bruger olien.

Køb ricinusolie

Vi anbefaler, at du vælger en koldpresset olie, da den maksimalt indeholder olieens næringsstoffer. Ricinusolie fås på apoteket, men disse er især beregnet til internt brug, da de bruges som afføringsmidler ved forstoppelse. De bedste produkter til brug på hud og hår findes let til den bedste pris online. Sørg også for, at olien er organisk, heldigvis er det meste af markedet dette i dag.