lavendelolie

Lavendelolie er en æterisk olie produceret ved dampdestillation af lavendelblomster. Olien har en beroligende virkning og kan bruges til at reducere stress, lindre hovedpine og forbedre søvn. Det har også en helende effekt på huden og bruges til at helbrede sår, eksem, psoriasis, akne og mere. Derudover er den fuld af antioxidanter, der blandt andet kan bremse aldring af huden. Du kan ikke bruge den rene olie direkte på huden, da den er for stærk til det. Enten kan du købe en olie med lavendelolie som en bestanddel, eller du kan købe ren lavendelolie og fortynde den selv med en anden olie.

Vores valg: Bedste produkt

Lavendelolie fra NaturligOlie er den bedste lavendelolie i vores test. Denne olie lugter godt og er en ren æterisk olie af høj kvalitet. Det er meget drøj og holder derfor længe. Til behandling i hud eller hår kan du blande et par dråber i en vegetabilsk olie.

KLIK HER for at se tilbudet på naturligolie.dk

Helbreder beskadiget hud

Da olien er antibakteriel og svampedræbende, kan du fremskynde helingen ved at smøre et tyndt lag på sår, skrammer, hævelser osv. Hvis du har købt ren, ufortyndet lavendelolie, skal du blande den i forholdet 1:5, med for eksempel kokosolie. Du kan gøre denne blanding endnu mere effektiv ved at dryppe nogle få dråber tetræolie i, som også har meget stærke egenskaber til heling af sår.

Hovedpine

Medicinske undersøgelser viser, at du kan lindre eller fjerne hovedpine ved at indånde lavendelolie i 15 minutter. Læs mere om undersøgelsen: Lavender essential oil in the treatment of migraine headache: a placebo-controlled clinical trial. Du kan bruge en aromalampe eller blot hælde kogende vand i et glas eller skål og dryppe et par dråber ufortyndet olie i for at absorberes i damperne.

Søvnløshed

De afslappende og beroligende egenskaber ved lavendelolie kan hjælpe mennesker med søvnproblemer, eller bare få dem til at føle sig mere afslappede og falde i søvn hurtigere. Undersøgelser viser gode resultater for lavendelolie som et middel til at sove bedre. En måde at bruge olien på, er at smøre den på brystet, overkroppen og nakken, før du går i seng. Du kan også tage et bad med lavendelolie inden sengetid for at få din krop til at slappe af.

Akne og bumser

Lavendelolie siges at være en af de mest effektive olier til behandling af akne og bumser. Olien fungerer på forskellige måder. For det første er det antibakterielt, hvilket betyder, at ved påføring af en lille mængde på huden, har bakterierne ingen chance for at blive bundet og vokse inde i bumserne. At have olie på huden giver også kroppen mulighed for bedre at regulere produktionen af sin egen talg. Da for meget talg øger risikoen for, at porerne tilstoppes igen, skaber olien en beroligende effekt på talgproduktionen, så der forekommer færre bumser. Lavendelolie kan også hjælpe med at helbrede ar fra akne og bumser, da det stimulerer huden til at regenerere og holde bakterier væk.

Smertelindring

Lavendelolie virker smertelindrende på kroppen. Derfor er det en god ide at bruge lavendelolie i massageolie. Ved at massere olien over kroppen, på steder, hvor du har smerter, kan olien trænge ind i huden og virke imod smerten. Anspændte muskler bliver afslappede, og smerter som gigt, forstuvninger, rygsmerter og ledsmerter kan lindres. Du kan også kombinere massage med indånding af olie for at opnå maksimal effekt. Du kan bruge en aromalampe eller bare hælde lidt kogende vand i en skål og dryppe et par dråber af den ufortyndede olie i, for derefter at indånde den.

Få sundere hår og hovedbund

Lavendelolie har vist sig at være meget effektiv mod lus. Olien dræber effektivt lusene og deres æg. Olien er også god til hovedbunden og kan have en effekt mod hårtab. Ved at massere lavendelolie ind i hovedbunden lindrer du hovedbunden og giver den muligheden for at producere mere sundt hår. Da det dræber bakterier og svampe, giver det en forudsætning for et mere gunstigt miljø for hårsækkene i hovedbunden. Olien anbefales derfor undertiden til mænd som en forebyggende foranstaltning mod skaldethed.

Køb lavendelolie

Olien kan findes lettest og billigst i enhver helsekost eller skønhedsbutik online. Den kan også findes på apoteket. Det er vigtigt at overveje, når man køber olien, at vælge en koldpresset version. Mange af næringsstofferne forsvinder, når man varmpresser olie. Du kan også vælge et organisk alternativ.

Læs mere

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6007527/ (engelsk)