Cedertræolie, eller cederolie, som det også kaldes, produceres ved destillation ved hjælp af vand hængende på cedertræet. Præcis hvilken slags cedertræ det udvindes fra kan variere fra forskellige olier. Olien er tyk og har en let gul farve.

Himalaya cedertræ

Bedst i test 2024

Den bedste cedertræolie lige nu er Healthwells Pure Cederolie EKO.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

cedertræolie

Egenskaber

Cedertræolien har mange fantastiske egenskaber, som den modvirker, inklusiv svampe, bakterier og insekter. Derfor bruges det ofte i forskellige produkter, der modvirker disse uønskede fænomener. Det er også en populær ingrediens i shampoo, parfume og deodorant netop på grund af dets antiseptiske egenskaber.

Cedertræolie mod hårtab

Alopecia areata er en tilstand, der får immunsystemet til at angribe sine egne hårsækker, hvilket kan føre til uønsket hårtab. Cedertræolien er en af de olier, der kan bruges til at reducere hårtab og stimulere hårvækst. I en undersøgelse, hvor individerne regelmæssigt fik masseret deres hovedbund med blandt andet cedertræolie, rosmarinolie og lavendelolie viste gode effekter og reduceret hårtab.

Cedertræolien er god til hovedbunden, da den beroliger en kløende og skællende hovedbund. Det modvirker også skæl og eksem i hovedbunden.

Hud

Ligesom cedertræolien kan bruges til at berolige hovedbunden, kan den også bruges til at modvirke eksem og akne på huden generelt. Takket være oliens antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber kan den hjælpe med at holde huden smuk og ren. Du kan dryppe et par dråber cedertræolie i en lidt større mængde vegetabilsk olie og massere den i ansigtet og lade det sidde i cirka 20 minutter for at holde akne væk. Dette kan derefter gentages ugentligt.

Mindske stress

Cedertræolie har en meget behagelig duft, og ved at bruge den i aromaterapi siges det at den kan øge trivsel og reducere stress. Den varme og bløde duft er velegnet til brug i meditation eller i sin luftfugter til at sprede en harmonisk duft i hjemmet.