krill olie

Krill olie er rig på nyttig omega 3. Krill olie ekstraheres hovedsageligt fra Euphasia Superba, som er et lille vanddyr, der ligner små rejer. Krill svømmer i havet i Antarktis og omkring Japan og Canada. Det er næsten udelukkende krill fra Antarktis, der er tale om, når man køber kosttilskud med krill olie. Antarktis har meget rene, uforurenede hav, hvilket betyder, at krillen også indeholder mindre toksiner end mange andre fisk. Omega 3 i krill olie består blandt andet af de fordelagtige fedtsyrer EPA og DHA. Vi er nødt til at få disse fedtsyrer regelmæssigt for at have det godt. Den bedste måde at optage de gavnlige fedtsyrer er at spise frisk fisk ofte, helst flere gange om ugen. Hvis du ikke har mulighed for at få fisk i det anbefalede omfang, er kosttilskud i form af krill olie et fremragende alternativ.

En fordel ved krill olie sammenlignet med for eksempel fiskeolie er, at krill olie kan optages hurtigere af kroppen. Årsagen til den hurtige optagelse afhænger af de phospholipider, der er i olien. En anden fordel ved phospholipiderne er, at de både er fedtopløselige og vandopløselige. Da lipiderne er vandopløselige, kan de allerede opløses i maven. Almindelig fiskeolie er ikke vandopløselig og ligger derfor som en membran øverst på maven. Problemet med sure opstød, med smagen af ​​fisk, som du kan få, når du spiser fiskeolie eller fiskeleverolie, eksisterer derfor ikke, når du i stedet bruger krill olie.

Test: Bedste produkter i 2024

Nedenfor tipper vi om de to olier, vi bedst kan lide lige nu.

Närokällan Krillolie
Bedst i test
Den komplette helsesolie! Du kan få omega 3, EPA og DHA i et og samme tilskud! Bedømmelse ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk


Antarctic Krill Oil
Bedst til prisen
Krill olie fra krill fanget i Antarktis’ rene vand. Uovertruffen lav pris.
Bedømmelse ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk


Anti-inflammatorisk

Undersøgelser har vist, at krill olie virker antiinflammatorisk i kroppen. Forskerne mener, at omega 3 i olien forvandles til hormoner i kroppen, der frigiver antiinflammatoriske prostaglandiner.

Godt for hjerte og blodkar

Omega 3-fedtsyrer har længe været forbundet med hjerte-kar-sundhed. Dette skyldes dets evne til at sænke det dårlige kolesteroltal (LDL) i blodet, mens det hæver niveauerne for det gode kolesterol (HDL).

Antioxidanter

Krill olie indeholder nyttige antioxidanter. Antioxidanterne hjælper med at holde olien frisk, inden den indtages, og endda i maven. De hjælper også med at holde immunforsvaret stærkt, hjælper dine øjne med at forblive sunde og holde kolesterolniveauet på et godt niveau. Antioxidanterne i olien er også gavnlige for dem, der lever et aktivt liv og træner meget. De kan øge din ydelse, øge din udholdenhed og forkorte din resitutionstid.

PMS

De antiinflammatoriske egenskaber ved omega 3 og krill olie har også vist sig at reducere problemer med PMS. Ved at tage omega 3 regelmæssigt har forsøgspersonerne oplevet, at de negative symptomer på PMS er blevet reduceret. Det antages, at de positive effekter blandt andet har at gøre med fedtsyrers evne til at regulere og afbalancere hormonproduktionen.

Antidepressiv

EPA og DHA, begge findes i krill olieog er bekræftet, ved forskning, at være forbundet med humørforøgelse og antidepressive effekter. Hvad der præcist sker i hjernen er ikke helt klart, men det antages, at hormonniveauerne påvirkes positivt, mens dopamin- og serotoninniveauet øges.