Hybenfrøolie, hybenkerneolie eller hybenolie, som du også kan kalde det, har mange fordele for vores hud. Hybenfrøolien er fuld af nyttige vitaminer, antioxidanter og essentielle fedtsyrer. Olien har meget gode egenskaber på huden, den kan bruges til at fjerne mørke pletter, linjer og endda ar. Det er også godt som fugtighedscreme, og den beroliger irriteret hud.

Bedste produkt 2024

Organisk Hybenkerneolie fra NaturligOlie er rig på vitamin A og E og antioxidanter, som blandt andet modvirker aldring af huden. Dette er en koldpresset kvalitetsolie, som vi varmt kan anbefale.

KLIK HER for at se tilbudet på naturligolie.dk

Hybenfrøolie

Hybenfrøolie til hud og ansigt

Hybenfrøolie er mindre fedtet end mange andre olier, og den absorberes hurtigt i huden. Det trænger derfor let ind i de forskellige lag af huden.

Modvirker hudens aldring

Dets rige indhold af C-vitamin og A får hybenfrøolie til at stimulere produktionen af kollagen i huden. Kollagen er nødvendigt for at holde huden ung og ved at tilsætte disse vitaminer, modvirker man hudens tegn på aldring. Da olien trænger let ind i huden, holder den også huden fugtig. Fugtighed hjælper også med at holde rynker og linjer væk. C-vitamin har også den egenskab, at det hjælper med at reparere den mest overfladiske hud og hjælper med at holde ansigtets hud elastisk.

Heler eksem og ar fra akne

De essentielle fedtsyrer i hybenfrøolie kan helbrede ardannelse i huden. De kan også kurere eller reducere problemer med eksem ved at stimulere produktionen af ny sund hud. Det faktum, at olien blødgør huden og gør den mere fleksibel, letter også helingsprocessen

Modvirker alderspletter

Solens UV-stråler kan beskadige din hud. Resultaterne af solskader i ansigtet kan ses i form af såkaldte alderspletter og anden misfarvning. Antioxidanterne i hybenfrøolie bekæmper de frie radikaler, der forårsager solskader. De essentielle fedtsyrer i olien sammen med A-vitamin hjælper med til at forbedre hudfarve, hudstruktur og pigmentering. Hvis huden udsættes for for meget sollys, kan kollagenet i huden falde. C-vitaminet i hybenfrøolie stimulerer kollagenproduktionen og modvirker således den potentielle skade, som manglen på kollagen kan forårsage i huden.

Køb hybenfrøolie

Hybenfrøolie, hybenkerneolie eller hybenolie, er alle udtryk for det samme produkt. Denne olie findes på lidt større apoteker. Det er også nemt at bestille online i en af de større helsekost- eller skønhedsbutikker. Der er både varmpressede og koldpressede varianter. Sørg for at købe en koldpresset olie, da de altid beholder flere af næringsstofferne end de varmpressede. Vælg også altid et organisk alternativ.

Huffington Post  http://www.huffingtonpost.com/2013/06/07/rosehip-seed-oil-benefits_n_3375871.html (engelsk)

Dr Axe https://draxe.com/rosehip-oil/ (engelsk)