Avokado

Avokadoolie ekstraheres fra akocado. I avokadoer er der masser af næringsstoffer og vitaminer. Ved koldpressende avokadoer kan man udvinde disse og påføre dem på huden og håret. Avokado olie indeholder alt fra proteiner, sunde fedtstoffer til kalium og antioxidanter.

Avocadoolie test: Bedste produkt 2024

Crearomes avokadoolie er den bedste, vi har testet. Det er en dejlig grøn olie, der har en svag og dejlig nøddeagtig duft. Du kan mærke, at olien er af høj kvalitet. Meget prisvenlig.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Avokadoolie til håret

Indholdet i avokado olie, der er gavnligt og nærende for din hud, er også nødvendigt i dit hår. Ved at massere lidt avokado olie i håret og hovedbunden, når du har vasket det, vil du efter lidt tid se fantastiske resultater. På kort sigt er det hår, du allerede har, sundere og mere velplejet. Med tid og regelmæssig brug af avokadoolie i håret, vil nyt og stærkere hår vokse ud. Og dette i en hurtigere hastighed end før, da næringen i olien stimulerer håret til at vokse hurtigere. En smule avokadoolie i hovedbunden kan også holde håret fri for skæl. Dette skyldes, at olien har egenskaber, der dræber svampebakterierne og således forhindrer, at skælen fastgøres til hovedbunden.

Avokadoolie er sandsynligvis en af ​​de mest egnede olier til brug i håret sammen med ricinusolien. Olien har nemlig et relativt højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer, mere end for eksempel kokosolie. Enkeltumættede fedtsyrer er meget nyttige for håret, og ved at tilføje disse kan du bidrage til hårets velvære. Avovadoolie er også mere flydende end kokosolien, hvilket gør det lettere at bruge som en hårolie, og du risikerer ikke at det størkner i håret, hvilket kokosolien kan gøre, hvis det er koldt udenfor.

Avokadoolie til hud og ansigt

Når man påfører avokadoolie eksternt på huden, udløses hudens egen produktion af kollagen. Kollagen holder rynker væk fra huden. Fugtigheden i olien hjælper den også med at holde huden elastisk og reducerer forekomsten af ​​linjer og rynker. Ved at påføre avokado olie på huden, fodrer du cellerne udefra med flere af de næringsstoffer, de har brug for til deres overlevelse. F.eks. absorberes vitamin E og kalium hurtigt af det ydre lag af huden. Når olien først er blevet absorberet af det ydre lag af huden, så tilfører den næring, der kan bruges til produktion af nye hudceller, og som næring til overlevelse af de eksisterende celler.

Oliesyren i avokadoolie er antiinflammatorisk og kan faktisk bruges til at kurere eller lindre mange ubehagelige hudtilstande. For eksempel er avokado olie effektiv mod for eksempel udslæt og sår, eksem, psoriasis og solskadet hud. Ved at påføre lidt olie på problemområdet afhjælpes problemerne. Olien beroliger huden og hjælper den med at hele, delvist fordi den er antibakteriel og antiinflammatorisk. Og delvis fordi den tilføjer vigtige næringsstoffer og vitaminer, som huden har brug for for at opbygge en sund ny hud igen.

For eksempel, hvis du har fået et skrabet sår eller insektbid, skal du bare vaske området grundigt, så det er helt rent. Så blot en lille dråbe olie er nok, så du kan massere det lige i og omkring skaden. Det skader ikke at påføre olien igen et par gange, indtil såret er helet. Det vil helt sikkert heles hurtigere, end hvis du overhovedet ikke behandlede det! Avokadoolie kan også bruges til at få en flot hud i områder, der ellers er tørre og hårde. Det kan for eksempel gøre vidundere for tørre og revnede hæle ved regelmæssigt brug. Hvorfor ikke gøre det til en vane, at smøre dine fødder med avokado olie hver dag!

Påføring i ansigtet

Avokadoolie kan virkelig gøre vidundere for dit ansigt. Ved at fugte huden i ansigtet dagligt med denne olie holder du huden fugtet, hvilket gør den glattere og mere elastisk. Antioxidanter og E-vitamin holder huden sund. Desuden gør de antibakterielle egenskaber ved olien dig mindre tilbøjelig til at få bumser.

Inden du påfører olien i dit ansigt, skal du sørge for at vaske det ordentligt først. Olien kan påføres med dine rene fingre eller f.eks. ved hjælp af en almindelig vatrondel. Ansigtet kan stadig være let fugtigt, når du påfører olien, da det vil være lettere at fordele den. Da olien er ganske rig og fedtet, kan det tage et par minutter, før den absorberes fuldstændigt af huden. Hvis du skal ud, kan du duppe din hud med et fugtigt håndklæde efter kort tid. På denne måde fjerner du overskydende olie, der endnu ikke er blevet absorberet, så du ikke risikerer, at se fedtet ud i huden. Det bedste er nok at bruge avokadoolien som natfugtighedscreme. Derefter kan du smøre ansigtet med masser af olie, så enhver fordel kan optages i huden i løbet af natten.

Køb avokadoolie

Avokado olie kan med fordel købes online eller i almindelige skønhedsforretninger eller på apoteket. Én ting at huske er at købe olie af et velkendt mærke, hvis du ikke vil snydes for kvaliteten. Der er nogle billige mærker på markedet, der ikke er gode. Sørg for, at olien er koldpresset, og vælg et organisk alternativ.