gulerod

Den gulerodsolie, som de fleste forbrugere kommer i kontakt med, er faktisk en blanding af forskellige olier og gulerodekstrakter. Det er bedst at købe det sådan, da ufortyndet gulerodolie er meget stærkt og ikke egnet til at have direkte på huden. Præcis hvad der er inkluderet, kan variere lidt fra produkt til produkt. Ofte består gulerodsolien af gulerodsekstrakter og andre olier, såsom avokado og solsikkeolie, hvilket hjælper med at få produktet smidigt og letter optagelsen af huden med fordelene ved guleroden. Gulerodsekstrakt er, som det lyder, hvad der er ekstraheret fra den vigtigste ingrediens i olien, guleroden selv. Hvad gør gulerødder så god for vores hud og vores hår? Jamen gulerødder har et rigt indhold af vitamin A og Karotin. A-vitamin og Karotin er begge rige på antioxidanter, og disse stoffer er gavnlige for os og vores hud.

Test af gulerodsolie: bedste produkter 2024

ProduktAnmeldelse

Gulerodsolie
En olie af god kvalitet. Føles ikke fedtet på huden og absorberes hurtigt. Olien føles meget kvalitativ og fedter ikke. Den er drøj i brug og varer længere end andre mærker. Brug det på huden for at få ekstra farve og glans. Bedste pris valg! Bedømmelse: ★★★★★
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Gulerodsolie til håret

Gulerodsolie er rig på A og E vitamin, dette er vitaminer, der er meget gavnlige for vores hår og dets vækst. Ved at tilføje disse vitaminer til håret kan du stimulere væksten og forhindre hårtab. Gulerodsolien trænger ind i hårsækkene og stimulerer dem til at producere mere hår. Vitaminerne og antioxidanterne giver den stimulans og den næring, der er nødvendig for at håret skal vokse. Ud over at stimulere væksten af mere hår giver olien også håret en skinnende, blød glans og gør det blødt og smidigt. Lidt gulerodsolie i håret kan også være en barriere, der beskytter håret mod ydre påvirkninger såsom skadelig stråling fra solen eller mod snavs og partikler i luften. For at opretholde disse beskyttende virkninger skal olien påføres håret regelmæssigt, da virkningen aftager hurtigt, når olien forsvinder.

Farvning, brug af krøllejern, glattejern og andre måder at style håret hår håret på slider kraftigt på hårstråene. Derfor er det en god ide at bruge gulerodsolie regelmæssigt til at fugtige og beskytte håret samt give det en chance for at hele igen. Gulerodsolie hjælper med at modvirke spaltede spidser og andre tegn, der indikerer hårslitage.

Påføring i håret

Der er forskellige måder at anvende olien i håret alt afhængig af den effekt, du vil opnå. Hvis det hovedsageligt er de spaltede spidser du vil behandle, kan du hælde lidt olie i en skål og derefter dyppe spidserne i olien. En nem og effektiv måde at påføre olien i håret og hovedbunden, er at dryppe lidt olie på fingerspidserne / håndfladerne, gnide olien mellem hænderne, så den spreder sig og bliver varm og smidig. Derefter skal du bare massere olien ind i hovedbunden med fingerspidserne. Massagen i sig selv er også en vigtig del af stimuleringen af hovedbunden og hårsækkene. Masseringsbevægelserne spreder olien til enhver hårsæk i hovedbunden og stimulerer også blodstrømmen i hovedbunden.

Du kan også påføre masser af olie i håret og lave en hårkur. Læg derefter noget plast over dit hår, og lad det arbejde et par timer eller natten over. Da gulerodsolie kan være lidt tyktflydende, kan det være godt at blande det med for eksempel lidt mandelolie. Mandelolien og gulerodsolien sammen bliver til en meget nyttig blanding takket være de naturligt forekommende proteiner i mandelolien, der hjælper med at opbygge håret.

Gulerodsolie til hud og ansigt

Gulerodsolie er god at bruge på hele kroppen, især i ansigtet, da det har brug for masser af fugt. Gulerodsoliens høje indhold af næringsstoffer og vitaminer giver huden det supplement, den har brug for for at være sund. Gulerodsoliens rige orange farvetone giver også huden lidt ekstra farve og glans. Den smukke farve får dig til at se sundere og næsten lidt solbrændt ud. Ud over at blive brugt til behandling af tør hud kan gulerodsolie også bruges til at behandle det modsatte. Fedtet hud i ansigtet kan afhjælpes takket være regelmæssig brug af gulerodsolie. Hvis kroppen producerer for meget talg i ansigtet, bliver huden fedtet, og det er let at få bumser. Ved at tilføje nyttig vegetabilsk olie, som gulerodsolie, kan du berolige huden og få den til at reducere sin egen produktion af talg.

Ud over at fugte hele huden kan gulerodsolie bruges til at behandle problemområder på grund af dens antiseptiske og antibakterielle egenskaber.

Sår og udslæt

Ved at gnide en dråbe olie på og omkring såret, psoriasis, eksem eller udslæt holder du bakterier og infektioner væk fra såret, hvilket hjælper det med at hele. Vitaminerne i olien kan også bruges til hudens egen helingsproces.

Bremser aldring af huden

Gulerodsolie er rig på antioxidanter, der ofte bruges i hudplejeprodukter til at bremse aldring og forny hudproduktion.

Køb gulerodsolie

Gulerodsolie fås i helsekostbutikker, apoteker og online. Der findes også opskrifter, hvor du kan lave din egen gulerodsolie. Råmaterialet i gulerodsolie, gulerod, er noget, der er meget dyrket i vores del af verden. Vi anbefaler, at du køber en organisk olie for miljøet og naturens skyld. Kendte mærker som Crearome og Rose-serien er let at finde.