Massage med olie kan være en kilde til afslapning, såvel som den kan give øget energi og fornøjelse. Hvis du bruger en god olie, kan du også pleje huden og gøre den mere elastisk og sund. Naturligvis er massage også godt uden olie, men at bruge olie har bestemt dens fordele. Med olie i massagen øges friktionen mellem hænderne og huden. Den øgede friktion gør massageoplevelsen sjovere og gør den samtidig mere effektiv.

De bedste massageolier

ProduktAnmeldelse
HealthWell Mandelolie


Mandelolie er sandsynligvis den mest anvendte massageolie. Det er en klassiker, der er velafprøvet og har alle de egenskaber, som en massageolie skal have. Mandelolie absorberes hurtigt i huden og holder overfladen fedtet for en glat massage. Olien er meget blid og gavnlig for vores hud.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
HealthWell AvokadoolieAvocadoolie bruges ikke så ofte som massageolie, da det er lidt tykkere end mange andre olier. Vi vil dog stadig anbefale denne olie, da den indeholder mange fordele for vores hud.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Loelle jojobaolie


Jojobaolie er massageolie nummer 1 for dig med problemhud. Denne olie er meget velegnet til følsom hud, der let irriteres. Den ligner hudens egen talg i dens struktur, således kan huden umuligt reagere negativt på den. Det heler og modvirker forskellige hudproblemer og akne.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Urtekram sesamolie 500ml
Hvis du tror på den indiske helbredende kunst af Ayurveda, er sesamolie det oplagte valg til massage. Den indeholder mange næringsstoffer, der er gode for vores hud. Sesamolie har også de egenskaber, der udgør en god og smidig massageolie.KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Det skal du tænke over, når du køber din massageolie

Der er mange forskellige olier, der passer perfekt til massage. Hvis du ikke vælger nogen af de fire olier ovenfor, er der tre faktorer, du skal overveje, når du vælger din olie.

Duft

Selvfølgelig skal man sørge for at vælge en olie, der dufter godt eller en neutral olie til massagen. Olier, der spreder en ildelugtende duft, kan gøre dem, der masseres, mindre afslappede, hvilket modvirker et af hovedformålene med massagen. Du kan også tilføje en dråbe af en god duftende æterisk olie for at forbedre hele oplevelsen af massagen.

Konsistens

En god massageolie skal have en lav viskositet. Lav viskositet betyder, at olien ikke er langsomtflydende. Hænderne skal bevæge sig let og glat over huden. Olien skal være i stand til at flyde let og ikke være klæbrig.

Ikke for let-absorberende

Det er vigtigt, at vælge en olie, der ikke absorberes direkte i huden. Det bør tage tid før olien bliver absorberet, så der er masser af det på hudens overflade, mens massagen er igang. Olien skal dog til en vis grad optages i huden for at hjælpe med at blødgøre den og gøre den blød og fugtig efter massage.

Aromaterapi ved hjælp af æteriske olier i massageolien

Ved at blande æteriske olier med en god vegetabilsk olie (se f.eks. en af olierne længere oppe på siden) kan du kombinere massage med aromaterapi. Ud over at essentielle olier giver en dejlig duft og gør massageoplevelsen mere behagelig, kan de også have medicinske effekter. Effekten af ​​essentielle olier varierer fra olie til olie. Eksempler på egenskaber hos de essentielle olier kan for eksempel være, at de styrker immunsystemet, modvirker stress og depression og giver styrke og afslapning.

For at blande dig en hjemmelavet massageolie kan du tage omkring 8 spiseskefulde vegetabilsk olie og derefter blande 4-15 dråber æterisk olie i. Forskellige æteriske olier kan have forskellige styrker, derfor varierer doseringen lidt. For eksempel er eucalyptusolie en stærk essentiel olie, hvor det ofte er tilstrækkeligt at bruge et par dråber. Læs mere om hver essentiel olie inden dosering. Der er ofte god doseringsinformation på emballagen. Du kan også prøve at finde det bedste antal dråber for dig. Bare husk, at der er nogle essentielle olier, der kan være stærke og irritere huden i større mængder.