Granatæbleolie ekstraheres fra granatæblefrø. Olien er ofte lyserød og har en frugtagtig duft. Olien kan konsumeres både til dets medicinske formål og bruges også direkte på huden. Da olien er rig på de næringsstoffer, huden har brug for, er den inkluderet i mange kosmetiske produkter til hud- og hårpleje, såsom sæber, cremer, shampoo og mere. Der er imidlertid store fordele ved at bruge olien i dens koncentrerede form.

Vores valg: Bedste produkt 2024

Den bedste granatæbleolie, vi testede, er Crearome granatæbleolie. Denne olie føles meget behagelig at have på huden. Olien er rig på antioxidanter. Crearome’s olie er koldpresset, hvilket garanterer, at så mange som muligt, af næringsstofferne fra granatæblefrø udnyttes og overføres til olien. Et plus er også, at granatæbleerne, som olien fremstilles på, dyrkes organisk.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

granatæbleolie

Granatæbleolie til huden

Granatæble

Granatæbleolie har evnen til at trænge ind i huden og absorberes i dybden. Det efterlader ikke nogen olieagtig hinde. Olien er velegnet til alle hudtyper. Selv for mennesker med problemer med fedtet hud er granatæbleolien et godt valg. Ved at tilføje olien til huden, beroliger du din egen talgproduktion, hvilket gør det mindre sandsynligt, at få akne og bumser.

Olien er naturligt antiinflammatorisk, fugtgivende og beroligende for huden. Dets egenskaber gør det meget effektivt til behandling af hudproblemer som eksem, solskadet hud og psoriasis for at nævne nogle få eksempler. Ved kun at påføre en lille mængde olie på huden, stimulerer den huden til at heles, og rødme forsvinder hurtigt. Olien trænger ind i hudcellerne og stimulerer deres fornyelsesproces. Granatæbleolie findes faktisk som en ingrediens i mange anti-rynke cremer, og der er der grund til. Da olien stimulerer hudens fornyelsesproces, hjælper det med at udjævne rynker og linjer i ansigtet. Olien, ligesom sortkommenolie, heler også beskadiget hud effektivt.

Ved at spise olien kan du også få mange af de næringsstoffer, som er gode eksternt på huden. For eksempel får du de vitaminer og antioxidanter, som din krop har brug for for at fremstille kollagen. Kollagen holder huden fast og sund.

Granatæbleolie til håret.

Ikke kun er olien god for vores helbred og vores hud, det kan også gøre vidundere for vores hår. Ved at massere lidt olie i håret, helst i forbindelse med et brusebad, kan man drage fordel af dets positive egenskaber. Olien kan fugte og give glans til tørt og kedeligt hår. Olien sætter sig også som en beskyttende hinde omkring hårene, som forlænger dets levetid, da de bliver mindre modtagelige for skadelige, eksterne faktorer, såsom forurenende stoffer og giftstoffer i miljøet.

Hvis du masserer olien ind i hovedbunden, tilsættes vitaminer og antioxidanter fra olien ind i hovedbunden, hvilket stimulerer og øger blodgennemstrømningen. Øget blodgennemstrømning kombineret med næring af hårsækkene, får håret til at vokse hurtigere og blive stærkere. Olien hjælper også med at rense hovedbunden for skæl og døde hudceller, der tilstopper porerne. Det sikrer også en god PH-værdi i hovedbunden, en betingelse for, at håret føles godt på lang sigt.

Køb granatæbleolie

Granatæbleolie er stadig en ret usædvanlig olie, så det kan være vanskeligt at finde på almindelige apoteker eller helsekostbutikker. Vi anbefaler, at du køber en koldpresset olie, da den indeholder flere af næringsstofferne end en varmpresset variant. Vælg også et organisk alternativ.