Kokosolie har længe været brugt som et skønhedsprodukt til hud og hår. Takket være dens rige indhold af gavnlige fedtsyrer, proteiner og vitamin E har den de egenskaber, at den kan reparere hud og hår, samt stimulere væksten af mere hår.

Test: Bedste kokosolie 2024:Cocosa pure 500ml
En billig kokosolie, der fungerer godt som hudcreme. Dog er den ikke koldpresset, hvilket betyder, at den har færre næringsstoffer tilbage, i modsætning til koldpresset kokosolie. Bedømmelse ★★☆☆☆

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk


Kokosolie
Urtekram 425ml
En meget prisvenlig koldpresset kokosolie. Prisen er lav, og kvaliteten er god. Bedømmels ★★★★☆

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk


Holistic kokosolja 500ml
Hundrede procent ren og koldpresset kokosolie af højeste kvalitet. Bedste produkt på markedet. Meget flot tekstur på olien.
Bedømmelse ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk


Kokosolie til håret

Kokosoliens vitaminer og fedtsyrer er meget gode for håret og dets vækst. Olien nærer hovedbunden og fjerner samtidig talg, som risikerer at tilstoppe hårsækkene.

Hårkur med kokosolie natten over

En hårkur med kokosolie kan skabe mirakler for tørt, pjusket, strittende eller glansløst hår. Selve indpakningen er meget nem og gør håret blødt og pænt bagefter.

– Vask dit hår som sædvanligt med shampoo og balsam.

-Tag en stor og en lille skål. Tilsæt en anstændig mængde kokosolie til den lille skål. Hæld varmt vand i den store skål. Ved at lade den mindre skål stå i vandbad den store skål, smelter kokosolien langsomt. Den lille skål skal kunne stå i vandbadet på en sådan måde, at der ikke kommer vand i olien!

– Red dit hår med en almindelig kam, så eventuelle filtringer forsvinder. Dette gør det lettere at anvende kokosnøddeolien.

-Når olien er smeltet, kan du fordele olien jævnt i håret med dine fingre. Glem ikke at massere olien ind i hovedbunden.

-For de bedst mulige resultater, skal du lade hårkuren sidde i hele natten. Du kan vikle et håndklæde rundt om dit hoved for at beskytte sengetøj osv.

Afhængig af hvor langt dit hår er, skal du muligvis bruge hårnåle for at få styr på dit hår. Hvis du ikke har mulighed for at have kuren i natten over, kan du også tage en badehætte på og lade det virke et stykke tid. Hvis du samtidig varmer med hårtørrer udenpå badehætten, er olien hurtigere om at trænge ind i håret. Behandlingen kan derefter udføres så hurtigt som 15 minutter.

Kokosolie mod skæl

Kokosolie er længe blevet brugt (ligesom avokado olie) som en effektiv behandling mod skæl og hårproblemer. Mange farvnings- og hårplejeprodukter har kemikalier i sig, der kan tørre hår og hovedbund ud og få dem til at begynde at skælle og blive mere modtagelige for skæl. Fedtsyrerne i kokosolien har antivirale, antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Olien dræber simpelthen svampebakterierne, der forårsager skæl. Kokosolie er også et meget bedre og blødere alternativ til stærkere skælshampoer, som på lang sigt risikerer at forværre problemerne. Skælshampoer kan tørre hovedbunden ud, hvilket betyder, at den bare flager mere i stedet for mindre. Hvis du i stedet tilsætter olie, holdes hovedbunden fugtig, hvilket betyder, at den holder op med at skælle, og at bakterierne bliver svære at fastgøre. Flere behandlinger er påkrævet, før skæl forsvinder. Hvis du bruger lidt kokosolie i dit hår hver dag eller hver anden dag, kan du dog se resultater allerede efter en uge.

Andre anvendelser til kokosnøddeolie i håret

Solbrændt

Ligesom huden kan blive beskadiget af solens stråler, kan håret blive beskadiget af sollys. Kokosolie har en naturlig solbeskyttelsesfaktor. Hvis du planlægger at være ude i solen i en hel dag, kan du eventuelt anvende kokosolie i dit hår, før du går ud. Olien sætter sig som et tyndt lag omkring håret og forhindrer delvist solens skadelige stråler i at komme ind i håret.

Styling

Kokosolie kan bruges som stylingprodukt i håret for at få det til at sætte det som du ønsker. Da mange produkter indeholder skadelige kemikalier, er denne naturlige olie et meget godt alternativ. Olien skal dog kun bruges i meget små mængder, ellers kan dit hår kommet til at se fedtet og klistret ud. Mange stylingsværktøjer som hårtørrer, glattejern osv. trækker al fugt ud af håret. Det kan derfor være en god ide at bruge kokosolie i kombination med andre stylingsværktøjer for at modvirke deres dehydratiserende virkning på håret. Hvis du har hår, der let krøller, når det er fugtigt udenfor, er olie et meget godt produkt til at modvirke denne effekt.

Undgå filtret hår

Filtret hår er aldrig rart, og man risikerer også at rive meget i håret, når man prøver at rede de knuder ud, der er opstået. Ved at bruge kokosolie, når du reder det sammenfiltrede hår, reducerer du risikoen for permanent skade på håret. Når olien kommer ind i roden og hårsækken, bliver håret blødere og mere fleksibelt. Olien gør det muligt for håret at modstå hårdere behandling end det ellers ville have formået og uden at gå i stykker eller falde af. Regelmæssig brug af kokosnøddeolie i håret reducerer også risikoen for sammenfiltring og knuder, da håret bliver glattere og mere smidigt.

Kokosolie til ansigt og hud

De fordelagtige fedtsyrer og E-vitamin, der findes i kokosolien, gør det ikke kun til et godt produkt for håret. Indholdet er lige så nyttigt for vores hud.

Kokosolie til ansigtet

Kokosolie er en meget god fugtighedscreme og næringsstof for huden i ansigtet. Du kan bruge kokosolie dagligt i ansigtet. Bare vask ansigtet og massér derefter en lille klat olie rundt i ansigtet. Olien smelter fra kropstemperaturen, så den er let at fordele på huden. Kokosolien trænger let gennem hudens porer og fugter dem dybt. Vent 5-10 minutter, før olien bliver absorberet i porerne, inden du tørrer ansigtet med et håndklæde for at fjerne olierester.

Det er vigtigt at rense ansigtet fra tid til anden. Kokosolie er et blidt rensesmiddel, der også fugter huden på samme tid, som den fjerner affald og talg, der risikerer at tilstoppe porerne. Varm bare et en lille klat af kokosolie mellem håndfladerne og gnid derefter i ansigtet sammen med lunkent vand. Skyl derefter olie og snavs væk.

Andre anvendelser for kokosolie på huden

Tørre hænder

Kokosolie er et fremragende og helt naturligt alternativ til hånd- og hudcremer. Sørg for, at du altid har en krukke med kokosolie tilgængelig både hjemme og på arbejdspladsen for at holde dine hænder fugtige og fine. Hvis du husker at tilføje en lille mængde olie hver gang du vasker hænder undgår du tørre hænder. Komfortable og fugtige hænder, der ser friske og sunde ud.

Barbering

Kokosnøddeolie kan faktisk bruges i stedet for lige barbercreme på benene. Gnid bare lidt olie mellem håndfladerne, så det bliver varmt og let at arbejde med, inden det smøres på benene. Derefter er det let og nemt at trække barbermaskinen over benets længde. Olie er et naturligt og billigt alternativ til andre produkter, der ofte indeholder unødvendige kemikalier. Da olien også er antibakteriel, reducerer den risikoen for, at bakterier bliver bundet til eventuelle snitsår. Derudover lugter dine ben vidunderligt af kokosnød!

Makeup fjerner

Kokosolie fungerer godt selv mod vandtæt mascara. Påfør lidt olie på en vatpind og smør det på din makeup, så løsner det sig nemt og hurtigt fra huden. Kokosolie gør et godt stykke arbejde med at nedbryde voksagtigt såvel som farverigt makeup på en mild måde. Derudover efterlader det huden vidunderligt fugtet. Efter et bad skal du bare vaske dit ansigt som sædvanligt.

Fugtighedscreme til hele kroppen

Kokosolie kan bruges som en hudcreme på hele kroppen. Det er både et billigt og ganske naturligt alternativ til andre cremer. Undersøgelser viser, at olien kan hjælpe huden med at helbrede sig selv, så det er meget godt at smøre sig selv regelmæssigt. Olien kan også forhindre hudens egen fugt i at forsvinde fra huden, hvilket holder den fugtig, blød og elastisk.

Glidecreme

Kokosolie kan bruges som glidecreme. Det er også bakterie- og svampedræbende, så det kan have gavnlige virkninger på underlivet. Det bør dog ikke bruges sammen med kondom, da det kan ødelægge latexen i kondomet.

Køb koldpresset kokosolie

Fakta om olier anbefaler, at du køber en koldpresset kokosolie til din hud- og hårpleje. Koldpresset olie indeholder flere af fordelene for hår og hud sammenlignet med varmpresset olie. Nogle af næringsstofferne forsvinder simpelthen, når olien opvarmes. Koldpresset olie lugter mere af kokosnød end varmpresset, som ofte er helt lugtfri. Kokosolie fås i almindelige købmandsforretninger, men vi anbefaler, at du køber olie online fra en butik, der er specialiseret i kropspleje, så du ved, at du får et godt produkt. Vi anbefaler, at du køber en organisk olie, hvis den er tilgængelig.

kokosolie