Rosmarin er mere end bare en urt, der forbedrer smagen af andre fødevarer. Olien er længe blevet udvundet, hvilket har en masse uventede virkninger på vores krop og sundhed. Olien er allerede inkluderet som en ingrediens i mange hud- og hårplejeprodukter, og der er gode grunde til dette.

Vores valg: Bedste rosmarinolie 2024

Den bedste olie, vi testede, er denne 100% rene olie. Den er organisk og meget tørt. Duften er meget urteagtig og tør. Denne olie er godt for helbredet og kan for eksempel gøre vidundere for håret.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Rosmarinolie til håret

Rosmarinolie stimulerer hårvækst i hovedbunden. Ved at massere en dråbe olie sammen med vegetabilsk olie i håret og hovedbunden regelmæssigt, føler mange mennesker, at håret begynder at vokse hurtigere. Der er også nogen, der vidner om, at rosmarinolie forhindrer hårtab. Olien modvirker også skæl og tør hovedbund.

Skærp dine sanser og modvirker stress

Ved at fordampe olie, for eksempel med en aromalampe eller ved at stryge et par dråber på brystet og indånde damperne, kan mange af oliens egenskaber drages fordel af. Rosmarinolie siges at være i stand til at styrke vores hjerneaktivitet, så den kan bruges på tidspunkter, hvor vi skal være ekstra fokuserede. Olien kan derfor være god for dem, der lider af træthed eller glemsomhed. Når olien absorberes gennem lungerne, falder stresshormonerne i kroppen. En anden æterisk olie, der kan modvirke stress, er Ylang Ylang olie.

Styrker immunforsvaret og lindrer smerter

Ved at indånde rosmarinolien stimulerer vi antioxidanter i kroppen. Antioxidanter er vigtige i vores krop, da de holder os sunde ved at modvirke de skadelige, såkaldte frie radikaler. Ved regelmæssigt at tilsætte rosmarinolie styrker dette immunforsvaret. Det er også en god ide at indånde olien, hvis du har hovedpine, muskelsmerter eller ledsmerter. Olien er antiinflammatorisk og hjælper blodcirkulationen.

Forkølelse, influenza og ondt i halsen

Det har også vist sig, at rosmarinolie kan bruges til behandling af luftvejsproblemer. Ved at indånde olien kan du lindre influenza, forkølelse og ondt i halsen. Hvad der gør olien så effektiv er, at den er antibakteriel og dræber de bakterier, der skaber problemer. Olien kan også reducere virussens evne til at formere sig.