Oregano olie udvindes fra blomster og blade fra Oregano-planten. Olien ekstraheres ved dampdestillation. Oregano olie bruges i dag som en naturlig medicin på grund af dens evne til blandt andet at styrke immunforsvaret, dræbe bakterier, parasitter og svampe såvel som dets evne til at kurere udslæt og ledsmerter. Ud over rent kropslige formål kan olien også bruges til at rengøre eller holde insekter væk.

Test: Bedste produkter i 2024

ProduktAnmeldelse
PURE Vild Oreganoolie

<oregano olie

En koncentreret olie af høj kvalitet, der dufter vidunderligt af oregano. Bør blandes med noget vegetabilsk olie inden behandling på huden. Til intern brug anbefaler vi at blande et par dråber af olien i et glas med vand.
Bedømmelse: ★★★★★
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk
Wild Oregano oil kapsler
Små kapsler med høj kvalitet koncentreret oregano olie, der er lette at sluge. Hjælper, hvis du regelmæssigt ønsker at få oregano olie.
Bedømmelse: ★★★★★
KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Oregano olie til forkølelse

Oregano

Mange vidner om oregano oliens evne til at lindre forkølelse. Den er mest effektivt at bruge, lige når du føler, at de allerførste tegn på en forkølelse kommer snigende. Vær opmærksom på, hvis du vågner op og har lidt ondt i halsen eller føler andre tegn på forkølelse. Ved at få et par dråber olie i den tidlige fase, kan mange mennesker helt undgå, at frokølelsen bryder ud. Fortsæt med at behandle med et par dråber dagligt, indtil du føler, at alle symptomer er helt forsvundet.

Alternativ til antibiotika?

solgar
Solgar Oregano olie

Oregano olie har i nogle tilfælde vist sig at være i stand til at erstatte antibiotika. Fordi olien dræber både bakterier og svampe, og derfor har den fået meget opmærksomhed for sit potentiale til at blive brugt i stedet for antibiotika. Ved at bruge mindre antibiotika i samfundet kan du reducere resistensproblemer. Antibiotika bør kun bruges i tilfælde, hvor det virkelig er nødvendigt. Undersøgelser viser i de fleste tilfælde, at oregano olie er mindst lige så effektiv medicin til forskellige bakterierelaterede lidelser som antibiotika. Det har også vist sig, at for eksempel oregano-olie har været i stand til at kurere antibiotika-resistente infektioner fra E. Coli bakterier. Olien har også vist sig at være i stand til effektivt at stoppe væksten af visse typer salmonella, og det er grunden til, at den kan yde en effektiv beskyttelse mod mavesygdom.

Oregano olie til hud og hovedbund

Oregano olie kan bruges på huden til behandling af forskellige sygdomme. Olien skal dog fortyndes med en vegetabilsk olie, da den er meget stærk og ikke kan bruges i sin ufortyndede form på huden. Oregano olie bør ikke bruges på sår eller følsom hud, selv ikke i fortyndet form, da den kan være meget irriterende. For eksempel kan oregano-olie bruges til at bekæmpe og helbrede mavesår, neglesvamp, muskelsmerter, ledsmerter og endda skæl. Der er også indikationer på, at olien kan bruges til behandling af psoriasis og betændelse i huden, men der er ingen undersøgelser på området.

Kilde: http://www.huffingtonpost.ca/2013/11/14/oil-of-oregano-benefits_n_4274795.html.

Dosering

Da olien er meget stærk, skal den blandes med en ret stor mængde af enhver vegetabilsk olie (for eksempel macadamiaolie), hvis den skal påføres huden. Hvis olien skal spises, kan du hælde et par dråber i et glas juice eller vand. Olien smager stærkt og slet ikke godt, men det kan være det værd, for at drage fordel af alle dens egenskaber. Du skal dosere omhyggeligt i begyndelsen, så du ikke irriterer slimhinderne i halsen unødigt. Det er også muligt at indånde olien ved at lave et vandbad med varmt vand med et par dråber oregano olie i. Det er også muligt at absorbere olien ved at lægge et par dråber under tungen. Dette kan føles lidt ubehageligt og brænde lidt. Hvis du kan tåle dette, er det en effektiv og hurtig måde at få olien ind i kroppen på.