Sortkommenolie er mirakelolien, der har få eller ingen bivirkninger. Sortkommenolie kan tages oralt for at forbedre vores helbred og anvendes også eksternt for at forbedre vores hud og hår. Olien har fantastiske antibakterielle egenskaber, og i dag forskes der for at se, om den i nogle tilfælde kan bruges i stedet for penicillin. Forskere har også gentagne gange set, at sortkommenolien har været i stand til at slå mange typer penicillin i tilfælde, hvor bakterierne bliver resistente over for flere penicillinsorter. Ud over bakterier er olien også effektiv mod skimmel og svamp.

Bedst i test 2024

Den bedste sorte sortkommenolie, vi testede, kommer fra HealthWell. Dette er en meget koncentreret olie, både med hensyn til dens nyttige indhold, men også styrke. Det kan derfor være nødvendigt at du blander det med noget andet, så det ikke er for stærkt at have på huden eller drikke. Olien koldpresses, hvilket sikrer, at så mange som muligt, af næringsstofferne fra de organiske sortkommenfrø bevares.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Hår

Det har vist sig, at sortkommenolie stopper og forhindrer hårtab. Præcis hvordan olien fungerer er ikke helt klart, men den har sandsynligvis flere egenskaber, der tilsammen er meget gavnlige for produktionen af vores hår. For det første har den antioxidante egenskaber, der er nyttige for vores hår og hovedbund. Dets antimikrobielle egenskaber holder også bakterier, der kan skabe hovedbundinfektioner væk. Ved at fjerne de skadelige bakterier fra olien har vores hår fri plads og kan vokse og trives. Den kan endda bruges til at dræbe lus. Olien giver også hårsækkene den næring, de har brug for at have det godt. Da sortkommenolie er meget stærk i sin koncentrerede form, skal du muligvis blande et par dråber af den i en vegetabilsk olie, inden du masserer den ind i håret og hovedbunden.

Hud

Sortkommenolie kan gøre vidundere for problemhud. Det kan kurere alt fra eksem og skallende hud til problemer med svamp. Olien kan også bruges til at berolige irriteret hud, for eksempel under solskoldning, og også til behandling af akne. Ligesom med behandling i håret, skal du fortynde olien med en anden vegetabilsk olie, før du påfører den på huden.

Fordøjelse, vægttab og diabetes

Sortkommenolie har evnen til at sænke blodsukkerniveauet. Dette betyder, at ved regelmæssigt at konsumere olien reducerer du risikoen for diabetes type 1 og type 2. Af samme grund som olien er god til at reducere risikoen for diabetes, er det også godt for dig, der prøver at tabe sig. Olien stabiliserer blodsukkerniveauet og sænker kolesterolniveauerne mens den stabiliserer appetitten. Undersøgelser har vist meget positive effekter med hensyn til vægttab i kombination med indtagelse af sortkommenolie, kombineret med træning.

Kræft

Mange undersøgelser viser, at sort sortkommenolie er i stand til at bekæmpe kræft. Det har vist sig at være effektivt mod lungekræft, tarmkræft, kræftceller i hjernetumor og mere. Tilstedeværelsen af olie i kroppen kan reducere kræftcellernes evne til at formere sig. En fordel er også, at du kan tage en relativt stor mængde af olien, før du risikerer forgiftning. Sørg dog altid for at følge instruktionerne på emballagen.

Køb sort sortkommenolie

Sørg for at vælge en koldpresset version af olien. Koldpressede olier indeholder altid flere næringsstoffer end varmpressede varianter. Vælg også helst en organisk olie til dit helbred og til fordel for naturen.

Læs også om oregano olie, der har lignende egenskaber.