Sesamolie er måske en af de mindre kendte olier til hud- og hårpleje. Men faktum er, at det er en af de mest nyttige olier for vores krop. Sesamolie ekstraheres fra sesamfrø, der vokser på en blomstrende plante, der hovedsageligt findes på det afrikanske kontinent. Læs mere om sesamplanten her.

Test af sesamolie: Bedste produkt 2024

En organisk olie af høj kvalitet fra velkendte Biofood. Du kan godt stoppe med at lede, dette er det bedste valg af sesamolie. Olien føles lige så dyr som sine konkurrenter, men prisen er lavere. Koldpresset såvel som organisk.

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Sesamolie til hud og ansigt

Sesamolie indeholder masser af zink. Da zink er et af de vigtigste mineraler til vores hud, er det en stor fordel, hvis du kan tilføje et supplement af det til huden. Zink hjælper med at øge hudens elasticitet, gør den glattere og reducerer risikoen for revner eller rynker. Zink kan også reducere forekomsten af ​​alderspletter og fjerne andre tegn på for tidlig aldring af huden.

Ved regelmæssigt at smøre dit ansigt med sesamolie kan du drage fordel af zinkens nævnte fordelagtige egenskaber for huden. Derudover danner olien et beskyttende lag på huden, der forhindrer, at partikler, giftstoffer og snavs, som konstant er omkring os, trænger ind i vores porer og skaber problemer for huden. Sesamolie kan også beskytte mod solens skadelige stråler. Det kan derfor udgøre en god daglig beskyttelse. Men hvis du planlægger at være meget i solen, anbefales en traditionel solcreme. Et traditionelt produkt er stærkere, og så har du en mere præcis kontrol af solbeskyttelsesfaktoren. Sesamolie indeholder også kobber. Kobber er et mineral, der kan virke antiinflammatorisk på huden.

Vitaminrig og fugtgivende for huden

Linolsyre og fedtsyrer i sesamolie gør olien meget fugtgivende for vores hud. Den er også rig på vitamin A-, B- og D-vitaminer. Vitaminerne tillader olien at hjælpe med at helbrede sår og ar i huden hurtigere, end hvis de er ubehandlet. På grund af disse fordelagtige egenskaber er sesamolie ofte en meget almindelig ingrediens i forskellige hudplejeprodukter. Men der er virkelig ingen grund til at vælge kunstige produkter for at drage fordel af sesamoliens egenskaber. Det er altid bedre at smøre huden med den rene olie. Ved at bruge ufortyndet olie får du maksimal adgang til dens indhold. Samtidig beskytter du din hud mod unødvendige kemikalier, der ofte findes i skønhedsprodukter.

Sesamolie er relativt let flydende i modsætning til ricinusolie eller kokosolie, som er mindre velegnet til massage, men som ellers også har det høje vitaminindhold til fælles med sesamolien. Sesamolie er således velegnet til brug som massageolie. Olien trænger let gennem hudens porer og virker indefra for bl.a. at stimulere blodcirkulationen.

Påfør sesamolie på huden

En effektiv måde at påføre olien på huden er ved at smøre den våde hud efter at have taget et varmt brusebad. Olien fugter derefter huden, som ellers ville have skreget efter fugt. Du kan smøre hele kroppen med olien, i stedet for at bruge hudcreme. Da det tager lidt tid, før olien er fuldt optaget, og det kan være en god idé, at vente et par minutter, før du tager dit tøj på igen. På denne måde kan du tage masser af olie på og derefter give det tid til virkelig at blive absorberet af porerne. Når du har ventet i 5-10 minutter, kan du massere huden for virkelig at sprede den sidste olie. Bagefter kan du også duppe lidt med et håndklæde på huden. Håndklædet optager derefter de sidste mulige olierester.

En anden måde at bruge sesamolie på er at smøre dig selv, før du tager et bad. På denne måde trænger olien ind i porerne, og når du derefter sætter dig ned i det varme vand, følger giftstoffer og snavs fra porerne med olien i vandet. På denne måde rengør du hele din hud på en effektiv og behagelig måde.

Sesamolie til hår og hovedbund

Sesamolie kan blandt andet gennem sin høje optagelsesevne stimulere blodcirkulationen i hovedbunden og få den til at producere hår hurtigere. Olien trænger ganske enkelt ind i porerne og hårsækkene i hovedbunden og stimulerer dem med sit høje indhold af gavnlige vitaminer og mineraler. Sesamolie kan bruges af mennesker, der har mistet håret på grund af stress. Olien virker beroligende for huden og kan være den ekstra stimulus, som hårsækkene har brug for, for at komme i gang med at producere frisk stærkt hår igen. Sesamolie beskytter også håret mod skadelige solstråler, fordi det ligger som en beskyttende film omkring håret.

Sesamolie kan også bruges til at modvirke skæl i håret og hovedbunden. Du kan massere olien ind i hovedbunden ved hjælp af fingerspidserne. Ved at lade olien sidde hele natten giver du skællene en hård udfordring. Hvis du bruger sesamolie i dit hår regelmæssigt i en måned eller mere, er du næsten garanteret at slippe af med dine skælproblemer.

At tilføje sesamolie til dit hår kan være en god måde at modvirke de skader, mange hårprodukter og farvestofskemikalier forårsager. Sesamolie har evnen til at reparere beskadiget hår, men også fordi olien har en langvarig evne til at gøre det hår, der vokser ud, bliver stærkere og sundere. Olien kan også bruges til at give lidt glans og styling til kedeligt tørt hår. Bare tag et par dråber mellem håndfladerne, gnid det ud, og træk derefter dine hænder gennem dit hår.

Hårkur

For at give håret en nyttig indpakning med sesamolie kan du bare massere lidt olie ind i hovedbunden efter brusebad. Derefter kan du tage lidt mere olie i dine hænder og ved hjælp af dine fingre ”kæmme” olien ned langs hele hårets længde. Derefter kan du vikle et håndklæde rundt om dit hår eller tage en badehætte på, så olien forbliver i håret. Jo længere det får lov at sidde, jo bedre og lad det gerne sidde natten over.

Køb koldpresset sesamolie

sesamolie

Vi anbefaler, at du køber en koldpresset sesamolie, der er velegnet til hud og hår. Koldpresset olie indeholder flere af oliens naturlige fordele end de varmpressede varianter. Sesamolie kan købes online eller på nogle apoteker. Vælg en olie fra et velkendt mærke, såsom Crearome. Ved at bruge en olie fra et velkendt mærke, er du garanteret, at du får den bedste kvalitet. Organisk olie foretrækkes altid.