Hørfrøolie ekstraheres fra hørfrø, der kommer fra hørplanten. Det der gør hørfrøolie så nyttigt er, at den stort set kun består af omega 3-fedtsyrer. Omega 3 er der rigeligt af i fisk, som mange mennesker allerede kender. Derfor er hørfrøolie især fremragende til vegetarer og veganere. Traditionelt har hørfrø ofte kun været brugt, som det er, for eksempel i brød og andre bageriprodukter. I de senere år har imidlertid flere og flere åbnet deres øjne for det nyttige indhold, og hørfrøolie er begyndt at blive ekstraheret i stadig stigende mængder.

Test: Bedste produkter i 2024

Hørfrøolie til håret

ProduktAnmeldelse
Hørfrøolie 250 ml


Flydende olie fra Holistic. Bedste mulighed for behandling direkte på huden eller i håret. Bedømmelse ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Hørfrøolie 180 kapsler
Kapsler fyldt med nyttigheder fra hørfrøolie. Høj kvalitet og god pris. Bedste produkt. Bedømmelse ★★★★★

KLIK HER for at se tilbudet på svenskkosttilskud.dk

Der er to forskellige måder at bruge hørfrøolie til at forbedre kvaliteten og styrken af ​​dit hår. Den vigtigste måde er simpelthen at tilføje hørfrøolie til din kost. Ved at få omega 3, som er i olien giver du kroppen den næring, der er nødvendig for, at den kan forblive sund og også for at kunne producere stærkt hår. De essentielle fedtsyrer, der findes i hørfrøolie, går ind i kroppen og giver hår og hårsække den ernæring, de har brug for for at fungere.

Den anden måde er at levere næringen direkte udefra. Ved at bruge lidt olie som eller i balsam, eller ved at bruge den som en hårkur til håret, kan du nære overfladen på håret. Olien kan også få håret til at se mere blankt og sundt ud, da det giver meget fugt til tørt hår. Ved at behandle hovedbunden med hørfrøolie kan du også reducere forekomsten af ​​skæl, da det gør det vanskeligt for skælsvampen at blive bundet til hovedbunden. Olien virker også antiinflammatorisk, hvilket forhindrer hårtab.

Hvordan laver man en hårkur med hørfrøolie?

Det er meget nemt at lave en nyttig hårkur med hørfrøolie. Det kan være nok at bruge hårkuren en gang om ugen i en periode for at se synlige resultater på håret.

1. Blødgør dit hår med varmt vand..

2. Tør dit hår med et håndklæde. Bare så det ikke længere drypper, men stadig er vådt.

3. Hæld en lille smule hørfrøolie i håndfladerne og massér det i hovedbunden.

4. Derefter kæmmes olien ud i håret. Dryp lidt ny olie på kammen, hvis den bliver tør.

5. Pak et håndklæde rundt om dit hår (helst et varmt håndklæde). Lad det sidde i mindst 15-20 minutter.

6. Vask dit hår med en mild shampoo. Balsam er ikke nødvendigt, da den tilsatte olie indeholder alt dit hår har brug for.

Tip: Du kan tilføje en dråbe af en anden duftende olie, som lavendelolie, for at gøre oplevelsen mere spa-lignende.

Virkninger på kroppen ved at tilføje hørfrøolie til kosten

Hjernen

Vores hjerne har et stort behov for adgang til omega 3. Omega 3-fedtsyrer er afgørende for hjernecellers struktur og velvære. Ved at tilføje hørfrøolie til kosten sikrer man, at hjernens og kroppens store behov for omega 3. opfyldes. Der rent faktisk rigtig mange, som ligger for lavt i indtagelsen af omega 3, da kroppen prioriterer de mest vitale dele først. Mangel på omega 3 kan føre til problemer med for eksempel tyndere hår eller eksem i huden osv. Men hvis manglen bliver større, kan de ramme hjernecellerne, hvilket er meget alvorligt.

Da hørfrøolie også er antiinflammatorisk, forhindrer den, at betændelse fastgøres til hjernen. Betændte hjerneceller er åbenlyst en trussel mod dit velbefindende og kan forårsage problemer såsom hovedpine og følelser af sløvhed, da hjernen simpelthen ikke kan fungere fuldt ud.

Blodtryk

Undersøgelser har vist, at regelmæssigt indtag af hørfrøolie kan forbedre situationen for mennesker, der lider af højt blodtryk. Testpersoner, der har været på en diæt med konstant indtag af hørfrøolie, har været i stand til at vise markant lavere blodtryk over tid.

Kilde:  Mens fitness, 6 reasons to never neglect flax seed

Eksem

Eksem er normalt en allergisk reaktion på diæt eller kemikalier af en eller anden art (kemikalier kan fx være ingredienser i sæbe eller andre skønhedsprodukter). At spise essentielle fedtsyrer forbedrer hudens elasticitet og opbygning. Fedtsyrerne i hørfrøolie kan berolige urolig hud og gøre at problemer med eksem mindskes.

Cellulite

Når vi bliver ældre, produceres der mindre kollagen i kroppen. Mangel på kollagen kan give anledning til synlig cellulite. Når der er mindre kollagen i huden, så fortyndes den. Når huden bliver tyndere, er cellulite mere synlig, fordi huden ikke kan skjule de buler, der findes der. Ved at spise hørfrøolie stimuleres produktionen af kollagen igen.

Maveproblemer

Hørfrøolie kan bruges til at kurere forstoppelse. Forstoppelse er, når fordøjelsen og bevægelsen af selve affaldet i maven og tarmen går langsommere end normalt. Forstoppelse kan ledsages af problemer med luft i maven, rygsmerter og træthed for at nævne nogle få eksempler. Ved at spise hørfrøolie smører olien undervejs tarmens vægge gennem fordøjelsessystemet og ud af kroppen. Dette letter derefter bevægelse af affald gennem tarmen. Undersøgelser viser, at hørfrøolie kan være effektivt, selv mod diarré.

Det faktum, at hørfrøolie fremskynder migrationen af affald gennem fordøjelsessystemet, gør også, at kroppen kommer af med giftstoffer hurtigere. Det faktum, at giftstofferne udsluses hurtigere, gør dem også mindre tilbøjelige til at trænge yderligere ind i kroppen. Man kan sige, at hørfrøolie hjælper med at rense kroppen. På samme tid får det dig til at tabe nogle ekstra kg.

Køb hørfrøolie

Hørfrøolie findes i forskellige helsekostbutikker. Det nemmeste og billigste er at købe det online. Sørg for at købe en olie, der er koldpresset. Varmpresning af hørfrø resulterer i, at mange af næringsstofferne går tabt. Glem heller ikke at lede efter et organisk alternativ. Hvis du køber flydende hørfrøolie, skal du sørge for at opbevare det køligt, da det kan blive dårligt og harsk, hvis det står for længe.

University of Maryland, Flaxeed oil http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/flaxseed-oil (engelsk)

Superfood Profiles http://superfoodprofiles.com/flaxseed-oil-strong-shiny-hair (engelsk)